1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 100 legfontosabb élelmiszer

Helyes táplálkozással védekezhetünk a betegségek ellen

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Budapest
Kiadó: M-Érték Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 248 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-9693-76-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A helyes táplálkozással nemcsak immunrendszerünket erősíthetjük, de hozzájárulhatunk ahhoz is, ogy kisebb valószínűséggel legyünk kitéve a szív- és érrendszeri betegségeknek, cukorbetegségnek, ráknak. Legyen szó gyümölcsökről vagy zöldségfélékről, gabonafélékről vagy tejtermékekről, halakról vagy húsokról - a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz viszonylag nem túlságosan sokféle alapélelmiszerre van szükségünk. Dr. Siegfried Schlett táplálkozástudományi kutatóorvos legfrissebb tudományos eredményei alapján kiválasztotta azt a 100 legfontosabb élelmiszert, amely hosszú életre szóló testi és lelki egészséget biztosít.
- Élelmiszer-ismertető: milyen hatást fejtenek ki szervezetünkben az egyes élelmiszerek
- Minden, amit napjainkban élelmiszereink minőségéről tudni kell
- Melyik élelmiszer, milyen betegség elkerülését és gyógyítását segíti

Tartalom

Előszó6
Helyes táplálkozással az egészséges életért10
A táplálkozás és az egészség szoros kapcsolata
A helytelen táplálkozás tartós egészségkárosító hatása
Hogyan biztosítják a természetes táplálékok a szervezetünk számára szükséges értékes alkotóelemeket
A tápanyagok: az élelmiszerek ereje és energiája20
Táplálékainkat alapvetően a tápanyagok hat csoportja alkotja: a fehérjék, a zsírok, a szeénhidrátok, a vitaminok, az ásványi anyagok és a másodlagos növényi anyagok
Ezek eltérő feladatokat látnak el szervezetünkben
Élelmiszer-ismertető44
Gyümölcsök44
Zöldségek88
Hüvelyesek132
Gabonafélék142
Halak162
Húsok176
Tejtermékek és tojás182
Diófélék és magvak190
Fűszerek és fűszernövények196
Méz212
Olajok és zsírok214
Ecet216
Italok218
Együnk egészséget!224
Helyes táplálkozással elkerülhetjük a leggyakoribb civilizációs betegségeket, vagy enyhíthetjük a kialakult panaszokat
Miképpel erősíthetjük immunrendszerünket, és hogyan biztosíthatjuk a sav-bázis háztartás egyensúlyát
Tárgymutató244

Dr. Siegfried Schlett

Dr. Siegfried Schlett műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Siegfried Schlett könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem