kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 64 oldal |
Sorozatcím: | 99-33 |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Angol |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-13-2148-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Előszó | |
Körítések | |
Spárga-ropogós | |
Szalonnás spárgatekercs | |
Túrós spenótgombóc | |
Spenóttorta | |
Bundázott spenót | |
Besameles spenótkrém | |
Póréhagyma sajtkrémmel | |
Póréhagyma bormártásban | |
Sonkás zöldborsó | |
Mandulás zöldborsó | |
Zöldborsó és burgonya szalonnával | |
Juhtúrós zöldborsó | |
Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma | |
Tejes zöldborsó és változatai | |
Sárgarépa rózsaszín mártásban | |
Diós sárgarépa krokett | |
Sárgarépa-újhagyma-spárga | |
Sárgarépatorta | |
Vajas sárgarépa és zöldborsó | |
Citromos zöldbab és zucchini | |
Ínyenc zöldbab ringlivel | |
Paradicsomos zöldbab | |
Zöldbab-paprikás | |
Kelbimbó és gesztenye | |
Sajtos zucchini-rakottas | |
Rántott zucchini | |
Töltött kellevelek | |
Karalábé párizsi módra | |
Broccoli olívabogyóval | |
Broccoli paradicsommártásban | |
Karfiol petrezselyem-mártásban | |
Bolondított karfiol | |
Karfiolos rizottó | |
Karfiol mustáros besamel mártásban | |
Karfiol lengyel módra | |
Peperonata ("szegény lecsó") | |
Paprika ínyenc módra | |
Genovai paradicsomos rizotto | |
Fűszeres pirított paradicsom | |
Görög töltött paradicsom | |
Sült padlizsán pármai módra | |
Gombás padlizsán | |
Tejszínes kukorica | |
Padlizsánfelfújt | |
Veronai zeller-rakottas | |
Hagymás-besameles zeller | |
Rozmaringos sütőtök | |
Zsályás bab | |
Párolt lencse konyhafőnök módra | |
Paradicsomos lencse | |
Hagymás káposzta | |
Párolt vöröskáposzta | |
Pirított gomba | |
Pirított gombás hagyma | |
Gomba szőlővel-ágyon | |
Pikáns vagdalt gomba | |
Rösti (svájci specialitás) | |
Rozmaringos burgonya | |
Mustáros burgonya | |
Zucchinival töltött burgonya | |
Gombás burgonya | |
Túrós burgonyalabdacs | |
Besameles hagymás burgonya | |
Sült burgonya konyhafőnök módra | |
Lyoni hagymás burgonya | |
Borral sült burgonya | |
Burgonyakrokett meglepetéssel | |
Badeni citromos burgonya | |
Egyszerű burgonyapüré és változatai | |
Burgonyapüré-torta | |
Fűszeres banán Madras módra | |
"Plaki" - görög specialitás | |
Zöldségjava - "Ratatouille" | |
"Ratatouille" - más módon | |
Sáfrányos rizottó olívabogyóval | |
Szemrevaló zöldségrakottas | |
Zöld rizs bevert tojással | |
Petrezselymes, vajas galuska | |
Zalai zsemlegombóc | |
Angolos zöldségköret | |
Franciás zöldségköret | |
Gratinált főzelékfélék | |
Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve) | |
Főzelékek | |
Sóskafőzelék - Anyám módjára | |
Sárgarépafőzelék | |
Salátafőzelék | |
Spenótfőzelék, ahogy én szeretem | |
Karalábé- vagy karfiolfőzelék | |
Zöldborsófőzelék | |
Tejfölös tökfőzelék | |
Kelkáposztafőzelék | |
Savanyú zöldbabfőzelék | |
Tejszínes gombafőzelék | |
Paradicsomos burgonyafőzelék | |
Tejfölös burgonyafőzelék | |
Paradicsomos káposzta | |
Lencsefőzelék | |
Szárazborsófőzelék vagy -püré | |
Szárazbabfőzelék | |
Függelék | |
Néhány hasznos tanács | |
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez | |
A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai | |
A spárga főzési módja | |
Paradicsomhámozás, -előkészítés | |
A gomba tisztítása | |
A padlizsán tisztítása, előkészítése | |
Sós palacsintatészta | |
Besamel mártás | |
Mornay mártás | |
Hollandi mártás | |
A rántás | |
A habarás | |
Házias mértékegységek |