1.067.297

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 Suppen mit 33 Farbfotos

99 leves 33 ételfotóval

Szerző
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-13-2869-4
Megjegyzés: 33 színes ételfotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A "fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen elveszítve eredeti jelentését, számtalan szólás-mondás kapcsolódik, arról árulkodva, hogy mindennapi életünk rangos kelléke.
Amióta világ a a világ, a leves fontos tápláléka az embernek, erről tanúskodnak a régészeti leletek és az a tény is, hogy a fazekaskorong az egyik legősibb "gép". Az első levesfőző asszonynak talán egy különös bemélyedő kő vagy teknősbékapáncél adta az ötletet... talán egy hiányos fogazatú gyermek vagy öregember, aki nehezen gyürkőzött meg a keményre sült vagy éppen félig nyers élelemmel, ki tudja? Történelmi pletyka szerint Julius Caesar centuriói a galliai hadjárat kimenetelét veszélyeztették azzal, hogy "sztrájkba" léptek, mert késett a levesbe való gabona-utánpótlás és elunták a "szárazkosztot". Az viszont tény, hogy az ínyencségéről ismert világhíres kínai konyha ételsorában minden harmadik-negyedik fogás leves, mert úgy tartják, hogy a leves... Tovább

Fülszöveg

A "fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen elveszítve eredeti jelentését, számtalan szólás-mondás kapcsolódik, arról árulkodva, hogy mindennapi életünk rangos kelléke.
Amióta világ a a világ, a leves fontos tápláléka az embernek, erről tanúskodnak a régészeti leletek és az a tény is, hogy a fazekaskorong az egyik legősibb "gép". Az első levesfőző asszonynak talán egy különös bemélyedő kő vagy teknősbékapáncél adta az ötletet... talán egy hiányos fogazatú gyermek vagy öregember, aki nehezen gyürkőzött meg a keményre sült vagy éppen félig nyers élelemmel, ki tudja? Történelmi pletyka szerint Julius Caesar centuriói a galliai hadjárat kimenetelét veszélyeztették azzal, hogy "sztrájkba" léptek, mert késett a levesbe való gabona-utánpótlás és elunták a "szárazkosztot". Az viszont tény, hogy az ínyencségéről ismert világhíres kínai konyha ételsorában minden harmadik-negyedik fogás leves, mert úgy tartják, hogy a leves nélkülözhetetlen az egészséges emésztéshez.
A receptek négy személyre szólnak, ellenkező esetben jelezzük. Vissza

Tartalom

Előszó3
Egyszerű levesek
Lebbencsleves5
Savanyú tojásleves5
Fokhagymás-sajtos tejleves - svájci recept5
Boszniai tojásleves6
Görög citromos rizsleves6
Zöldséglevesek
Párizsi spárgakrémleves7
Portugál zöldségkrémleves8
Burgonyakrémleves "Parmentier" módra8
Veronai zellerkrémleves8
Holland spenótleves9
Tejszínes zucchinileves10
Fűszeres-illatos sütőtökleves11
Sóskaleves Cesare módra - régi római specialitás11
Csalánleves árpagyönggyel - francia recept11
Toledói vörösboros karalábéleves12
Turbolyás karalábéleves12
Tejfölös karfiolleves buggyantott tojással13
Rokfortos-köményes burgonyleves retekkel13
Paradicsomos-zöldséges sárgaborsóleves13
Zöldséges gombaleves15
Scsi (káposztaleves) hús nélkül - alaprecept és változatai15
Belga hagymaleves - sörrel, sáfránnyal16
Francia hagymaleves16
Feketegyökér-leves18
Zelleres paradicsomleves csurgatott tojással18
Szecsuáni leves kínai kellel, mandarinnal18
"Minestroe" - olasz specialitás, alaprecept18
Milánói zöldségleves - "Minestrone alla milenase"20
Nápolyi zöldségleves - "Minestrone alla napoletana"20
Zöldséges grízleves - holland recept21
Genovai zöldségleves tésztával21
Húslevesek
Erőleves - alaprecept21
Erőleves-változatok22
Húsleves - alaprecept és változatok22
Marhahúsleves24
Orjaleves25
Tyúk- vagy csirkehúsleves25
Orosz leves bóbitás köcsögben26
Ököruszályleves - "Oxtail Soup", angol specialitás26
Csirkével, szárnyassal
Vásárhelyi jérceleves27
Moldáviai burgonyás tyúkleves27
Erdélyi tárkonyos-almás tyúkleves28
Gyors gezemiceleves a magam módján29
Kantoni rizsleves curryvel30
Marha- és sertéshússal
Betyár zöldbableves30
Somogyi kanászleves30
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával32
Orosz uborkaleves - "Okroska"33
Padovai tésztás bableves - "pasta e fagioli alla padovana"33
Bableves füstölt csülökkel34
Lencseleves füstölt oldalassal - bakonyi specialitás34
Magyaros gulyásleves35
Borban főtt örmény töltötthagyma-leves35
Húsos szoljanka-leves Álocska módra 36
Kaszásleves36
Borscs (káposztás céklaleves) és változásai36
Birka- és bárányhússal
Palócleves Gundel módra38
Birkaleves agyagedényben - grúz specialitás39
Tárkonyos savanyú bárányleves - erdélyi recept40
Korhely bárányleves40
Skót ürüleves40
Számadó juhászné leves40
Csorba - román nemzeti étel42
Belsőségekkel, vagdaltakkal
Rasszolnyik - orosz különlegesség42
Májas zöldségleves - örmény recept43
Savanyútüdő-leves44
Tejfölös karfiolleves májgombóccal44
Halakkal, tengeri finomságokkal
Halerőleves44
Magyaros halászlé - alapvető tudnivalók45
Tiszai halászlé45
Dunai halászlé45
Toszkán halleves - "Cacciucco alla Toscana"47
Dalmáciai savanyú halleves47
Görög halleves - sütőben47
Biscayai halleves48
Korzikai halleves49
Gyümölcslevesek
Narancskrémleves Bajkál módra49
Részeges meggyleves50
Krakkói hecsedlileves51
Dán gyümölcsleves - aszalt gyümölcsből51
Hideg levesek
Tejszínes zöldborsókrémleves51
Zöldbabos zöldborsókrémleves51
Gazpacho - spanyol specialitás52
Kukoricás paradicsomleves - amerikai recept52
Sörös gomba-póréleves52
Fokhagymás-kapros uborkaleves54
Szerb zöldségleves54
Zöldségleves ínyenceknek54
Levesbetétek
Pirított zsemlekocka55
Csurgatott tészta55
Tojáskocsonya Royal módra56
Rántott borsó56
Palacsintametélt57
Csipetke57
Májgaluska57
Daragaluska57
Húsgombóc58
Pászka (macesz) gombóc58
Fánkocskák59
Söberli (sós piskótatészta)59
Függelék
Néhány hasznos tudnivaló60
A levesek sűrítésének módozatai60
Sertés- vagy marhapörkölt61
A spárga főzési módja61
A paradicsom hámozása, előkészítése62
A gomba tisztítása62
A padlizsán tisztítása, előkészítése62
Genovai "zúzmány" - "Pesto alla genovese"62
Házias mértékegységek62
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 Suppen mit 33 Farbfotos 99 Suppen mit 33 Farbfotos 99 Suppen mit 33 Farbfotos 99 Suppen mit 33 Farbfotos
Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba