1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 pecsenye 33 színes ételfotóval

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Aquila Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-679-504-5
Megjegyzés: 33 színes fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egyszer régen, még a történelem előtti időkben, valamelyik ősünk - talán egy sikeres vadászat után, elgémberedett tagjait melengetve - a tűzbe ejthetett egy húsdarabot, amely szokatlan,... Tovább

Előszó

Egyszer régen, még a történelem előtti időkben, valamelyik ősünk - talán egy sikeres vadászat után, elgémberedett tagjait melengetve - a tűzbe ejthetett egy húsdarabot, amely szokatlan, ínycsiklandozó illatával összecsődítette a környék apraja-nagyját. A hús egy kicsit égett volt, egy kicsit rágós, egy kicsit íztelen, mégis valami új, valami más! Aztán valaki kitapasztalta, hogy jobb ízű, ha nem a parázsban, hanem fölötte, kihegyezett botra szúrva sütik; másvalaki meg kitalálta, hogy két leszúrt villásbot nyárforgatásra is alkalmas...
Alig néhány ezer év kellett ahhoz, hogy a szabadból a konyhákba, a nyársakról a serpenyőkbe vándoroljon a hús, és pecsenye néven elnyerje a főméltóságot. Az első írásos források a kínai konyháról tesznek említést, amely szinte emberemlékezet óta ismeri, használja a disznóhúst és a barna húsú szárnyasokat. Apiciustól, a híres római ínyenctől és szakácskönyvszerzőtől tudjuk, hányféle pecsenyét, tücsköt-bogarat tálaltak fel a dúsgazdag patrícius és hadvezér, Lucullus parádés lakomáin, akinek folyton a finomságokon járt az esze, ahelyett, hogy rendre-másra nyerte volna Rómának a csatákat. De Trimalchio sem érdemei miatt vonult be a krónikákba, hanem azon nevezetes sült disznó jóvoltából, amelyiknek a hasából további sültek-kolbászok-hurkák omlottak elő (bezzeg a szakácsról nem szól a fáma!). Vissza

Tartalom

Előszó3
Apróban és frissen sültek
Kacsamell grapefruitmártással4
Pulykaszelet camembert sajttal4
Mandulás csirkemell őszibarackkal4
Anyósszelet - az "elronthatatlan"6
Tejfölös csirkecomb6
Padlizsános-cukkinis csirkecomb6
Libacomb pékné módra9
Bárányborda római módra9
Rakott pecsenye9
Krúdy-falatkák9
Tordai lacipecsenye kapros káposztával10
Tejben sült sertés- vagy borjúszelet10
Temesvári borda zöldbabcsokorral11
Rablóhúsváltozatok12
Vasi lesipecsenye12
Mexikói sertésborda14
Erdei gombás flekken15
Fonott sertéspecsenye16
Rokfortos szűzérmék16
Részeges szűzérmék16
Szűzérmék Szapáry módra18
Flambírozott tokaji sertésborda18
Szilvás-hagymás sertésborda18
Diós sertésborda18
Borjúszelet Kedvessy módra19
Búbos hús19
Óvári borjúborda19
Borjúszelet vermutmártásban 20
Borjúborda vincellér módra20
Borjúszelet Bismarck módra22
Hátszínszeletek almás majonézzel22
Hátszínszeletek calvadosszal22
Tejszínes bélszínszeletek22
Chateaubriand - dupla bélszín béarni mártással23
Bélszínszeletek Budapest módra24
Strasbourgi bélszínszeletek25
Bélszínfilé pikáns uborkamártással25
Hátszínszeletek gombakéregben26
Flambírozott zöld borsos marhaszelet26
Hortobágyi rostélyos puliszkával28
Töltött és göngyölt sültek
Illatos csirkenyársak29
Spárgás csirkerolád31
Májas-pisztáciás csirkerolád31
Lapos csirkesült ananásszal32
Kukoricás töltött csirkemell32
Cukkinis-túrós töltött csirke32
Brokkolival töltött pulykamell33
Pórés-sonkás töltött pulykamell34
Töltött pulykamell narancsmártással35
Spenótos töltött pulykacomb35
Káposztás kockával töltött kacsa36
Almás-májas töltött liba36
Mazsolás töltött kappan36
Gesztenyével töltött nyúl38
Olívás-kapris töltött nyúl38
Erdélyi töltött bárányszegy39
Mexikói raguval töltött báránycomb39
Ormánsági töltött dagadó39
Mandulás töltött sertésborda40
Szilvás-almás töltött sertéskaraj40
Prágai töltött kotlett42
Sertésrolád a magam módján - spenótimádóknak43
Almás-tormás töltött sertéscsülök43
Tavaszi töltött borjúszegy44
Szicíliai hústekercs45
Olaszos borjútekercs45
Borjúsült Stefánia módra45
Bécsi töltött borjúszegy - klasszikus recept46
Gombás-kolbászos töltött borjúcomb46
Pisztáciával tűzdelt borjúhús46
Libamájas-almás borjútekercs48
Villányi töltött hátszín48
Padlizsános töltött marhafelsál49
Olívapürével töltött bélszín49
Csáky-rostélyos50
Cukkinis marharolád50
Egészben sültek
Francia fokhagymás csirke52
Ördögcsirke - "Pollo alla diavola"52
Pekingi kacsa - a híres-nevezetes52
Pulykacomb gesztenyés bormártásban53
Riglivel tűzdelt pulykamell54
Nyúlgerinc katalán módra54
Fokhagymás báránylapocka55
Báránycomb mentamártással56
Skót báránysült56
Szegfűszeges-narancsos malaccomb56
Fűszeres kéregben sült sertéskaraj57
Sertéscsülök tárkonyos uborkamártással57
Tarajos borjúborda58
Borjúgerinc Orloff módra60
Marhasült szép erdészné módra60
Angolos bélszín Yorkshire "puddinggal"61
Recés hátszín hentes módra62
Fahéjas marhasült mandulás birsalmával63
Hideg hátszínszeletek mustármártással63
Provence-i marhasült64
Burgundi tűzdelt marhasült64
Néhány hasznos tudnivaló66
Betűrendes tárgymutató67
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 pecsenye 33 színes ételfotóval 99 pecsenye 33 színes ételfotóval 99 pecsenye 33 színes ételfotóval 99 pecsenye 33 színes ételfotóval
Állapot:
2.140 ,-Ft
11 pont kapható
Kosárba