Előszó | 3 |
Előételek, saláták | |
Magyaros sült libamáj | 5 |
Rántott gomba libamájjal | 5 |
Makói töltött hagyma | 6 |
Hortobágyi húsos palacsinta | 6 |
Körözöttel töltött paprika | 8 |
Sertéskocsonya | 9 |
Ínyenc fejes saláta | 9 |
Tejfölös- fokhagymás uborkaaláta | 9 |
Levesek | |
Újházy-tyúkleves | 10 |
Májgaluskaleves | 10 |
Szárnyasraguleves csurgatott tésztával | 12 |
Marhahúsleves | 12 |
Levesbe való táskák, derelyék | 13 |
Savanyú tojásleves | 14 |
Zöldséges gombaleves | 14 |
Lebbencsleves | 14 |
Krumplileves zellerrel | 15 |
Magyaros gulyásleves | 16 |
Palócleves Gundel módra, avagy "Mikszáth-leves" | 16 |
Jókai bableves csipetkével | 17 |
Hideg meggyleves | 18 |
Egytálételek | |
Paprikás krumpli, avagy "serpenyős burgonya" | 19 |
Magyaros rakott krumpli | 20 |
Bácskai rizses hús | 20 |
Lecsó | 20 |
Székelygulyás | 22 |
Vörösboros birka- vagy báránygulyás | 23 |
Slambuc, avagy öhöm | 23 |
Juhtúrós töltött burgonya | 24 |
Töltött káposzta | 24 |
Tavaszi töltött karalábé | 25 |
Töltött tök kapormártással | 26 |
Paradicsomos töltött paprika | 26 |
Halételek | |
Halászlé - alapvető tudnivalók | 27 |
Tiszai halászlé | 27 |
Dunai halászlé | 29 |
Dorozsmai molnárponty | 29 |
Balatoni fogas tejszínes gombamártásban | 29 |
Kukori süllősült | 30 |
Csirkemájas töltött pisztráng | 31 |
Csuka tejfölös tormamártásban | 31 |
Göngyölt harcsa fokhagymás bormártásban | 31 |
Húsételek | |
Mandulás rántott csirke burgonyasalátával | 33 |
Tejfölös paprikás csirke galuskával | 33 |
Töltött libasült párolt káposztával | 34 |
Ludaskása libacombbal | 34 |
Vagdalt libamell almapüórével | 36 |
Káposztás kockával töltött kacsa | 36 |
Hentestokány tarhonyával | 37 |
Brassói aprópecsenye | 37 |
Óvári sertésborda | 37 |
Lecsós-burgonyás sertésborda | 39 |
Bakonyi sertésborda | 39 |
Temesvári sertésborda zöldbabcsokorral | 40 |
Őrségi gombás flekken | 41 |
Tordai lacipecsenye kapros káposztával | 41 |
Bognárpecsenye, azaz töltött sertésoldalas | 41 |
Csabai töltött karaj | 42 |
Disznótoros hagymás tört burgonyával | 42 |
Sertésfonat mandulás birsalmával | 43 |
Szűzpecsenye vincellér módra | 44 |
Sertéscsülök pékné módra | 44 |
Malaccomb vörösboros aszalt szilvával | 47 |
Malacpecsenye almás savanyú káposztával | 47 |
Kívül-belül szőlős fasírt | 48 |
Erdélyi fatányéros | 48 |
Marha- vagy sertéspörkölt | 48 |
Csikós rostélyos burgonyafészekkel | 49 |
Rozsdás hús puliszkagaluskával | 50 |
Bélszín Budapest módra | 51 |
Szekszárdi töltött hátszín | 52 |
Esterházy- rostélyos | 52 |
Hagymás rostélyos | 53 |
Csáky-rostélyos | 53 |
Töltött borjúszegy | 54 |
Borjúszelet Kedvessy módra | 54 |
Borjúmáj Szapáry módra | 55 |
Szalontüdő zsemlegombóccal | 55 |
Tésztaételek, desszertek | |
Krumplis tészta - elegánsabban gránátos kocka | 57 |
Tepsis túrós csusza | 57 |
Vargabéles | 57 |
Aranygaluska borsodóval | 58 |
Szilvás gombóc | 59 |
Túrógombóc | 60 |
Szilvalekváros derelye, avagy barátfüle | 60 |
Tepertős pogácsa | 60 |
Burgonyalángos | 62 |
Kapros-túrós batyu | 62 |
Mákos-meggyes máglyarakás | 62 |
Almás pite | 63 |
Cseresznyés rétes | 64 |
Tökös-mákos rétes-vasi specialitás | 64 |
Gundel-palacsinta | 65 |
Rigójancsi | 65 |
Zserbószelet | 66 |
Diós-mákos bejgli | 66 |
Dobostorta | 67 |
Kecskeméti sárgabarackpuding | 69 |
Somlói galuska | 69 |
Betűrendes tárgymutató | 70 |