kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 64 oldal |
Sorozatcím: | 99-33 |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-13-2069-3 |
Megjegyzés: | A könyv 33 színes fotóval illusztrált. |
Előszó | 3 |
Körítések | 4 |
Spárga-ropogós | 4 |
Szalonnás spárgatekercs | 4 |
Túrós spenótgombóc | 4 |
Spenóttorta | 5 |
Bundázott spenót | 6 |
Besameles spenótkrém | 6 |
Póréhagyma sajtkrémmel | 6 |
Póréhagyma bormártásban | 7 |
Sonkás zöldborsó | 7 |
Mandulás zöldborsó | 8 |
Zöldborsó és burgonya szalonnával | 8 |
Juhtúrós zöldborsó | 8 |
Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma | 9 |
Tejes zöldborsó és változatai | 11 |
Sárgarépa rózsaszín mártásban | 11 |
Diós sárgarépa krokett | 11 |
Sárgarépa-újhagyma-spárga | 12 |
Sárgarépatorta | 13 |
Vajas sárgarépa és zöldborsó | 14 |
Citromos zöldbab és zucchini | 14 |
Ínyenc zöldbab ringlivel | 14 |
Paradicsomos zöldbab | 15 |
Zöldbab-paprikás | 16 |
Kelbimbó és gesztenye | 16 |
Sajtos zucchini-rakottas | 17 |
Rántott zucchini | 18 |
Töltött kellevelek | 18 |
Karalábé párizsi módra | 18 |
Broccoli olívabogyóval | 19 |
Broccoli paradicsommártásban | 19 |
Karfiol petrezselyem-mártásban | 19 |
Bolondított karfiol | 21 |
Karfiolos rizottó | 21 |
Karfiol mustáros besamel mártásban | 22 |
Karfiol lengyel módra | 22 |
Peperanata ("szegény lecsó") | 22 |
Paprika ínyenc módra | 23 |
Genovai paradicsomos rizotto | 23 |
Fűszeres pirított paradicsom | 24 |
Sült padlizsán pármai módra | 24 |
Gombás padlizsán | 24 |
Tejszínes kukorica | 27 |
Padlizsánfelfújt | 27 |
Veronai zeller-rakottas | 27 |
Hagymás-besameles zeller | 29 |
Rozmaringos sütőtök | 29 |
Zsályás bab | 29 |
Párolt lencse konyhafőnök módra | 29 |
Paradicsomos lencse | 30 |
Hagymás káposzta | 30 |
Párolt vöröskáposzta | 32 |
Pirított gomba | 32 |
Pirított gombás hagyma | 32 |
Gomba szőlőlevél-ágyon | 33 |
Pikáns vagdalt gomba | 34 |
Rösti (svájci specialitás) | 34 |
Rozmaringos burgonya | 35 |
Mustáros burgonya | 35 |
Zucchinival töltött burgonya | 36 |
Gombás burgonya | 37 |
Túrós burgonyalabdacs | 38 |
Besameles hagymás burgonya | 38 |
Sült burgonya konyhafőnök módra | 38 |
Lyoni hagymás burgonya | 38 |
Borral sült burgonya | 39 |
Burgonyakrokett meglepetéssel | 40 |
Badeni citromos burgonya | 40 |
Egyszerű burgonyapüré és változatai | 40 |
Burgonyapüré-torta | 41 |
Fűszeres banán Madras módra | 41 |
"Plaki" - görög specialitás | 42 |
Zöldségjava - "Ratatouille" | 42 |
"Ratatouille" - más módon | 42 |
Sáfrányos rizottó olívabogyóval | 44 |
Szemrevaló zöldségrakottas | 44 |
Zöld rizs bevert tojással | 46 |
Petrezselymes, vajas galuska | 47 |
Zalai zsemlegombóc | 47 |
Angolos zöldségköret | 47 |
Franciás zöldségköret | 47 |
Gratinált főzelékfélék | 48 |
Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve) | 48 |
Főzelékek | |
Sóskafőzelék - Anyám módjára | 49 |
Sárgarépafőzelék | 49 |
Salátafőzelék | 49 |
Spenótfőzelék, ahogy én szeretem | 51 |
Karalábé- vagy karfiolfőzelék | 51 |
Zöldborsófőzelék | 51 |
Tejfölös tökfőzelék | 52 |
Kelkáposztafőzelék | 52 |
Savanyú zöldbabfőzelék | 53 |
Tejszínes gombafőzelék | 53 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 54 |
Tejfölös burgonyafőzelék | 54 |
Paradicsomos káposzta | 54 |
Lencsefőzelék | 54 |
Szárazborsófőzelék vagy -püré | 56 |
Szárazbabfőzelék | 56 |
Függelék | |
Néhány hasznos tanács | 58 |
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez | 58 |
A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai | 59 |
A spárga főzési módja | 59 |
Paradicsomhámozás, -előkészítés | 59 |
A gomba tisztítása | 59 |
A padlizsán tisztítása, előkészítése | 59 |
Sós palacsintatészta | 60 |
Besamel mártás | 60 |
Mornay mártás | 60 |
Hollandi mártás | 60 |
A rántás | 61 |
A habarás | 61 |
Házias mértékegységek | 61 |