Előszó | 3 |
Levesek, előételek | 5 |
Fácánleves | 5 |
Szarvas gulyásleves | 5 |
Vadászleves | 6 |
Pikáns vadcsontleves zöldséges grízgaluskával | 6 |
Vadnyúlvagdalt | 7 |
Vadhús saláta | 7 |
Vadmájpástétom | 7 |
Vaddisznó kocsonya | 8 |
Őzkrokett Cumberland mártással | 8 |
Rántott palacsinta bormártással | 8 |
Vadpástétom tésztában | 9 |
Vadszárnyasok | 10 |
Fürj | 10 |
Fürj fészekben | 10 |
Májjal töltött ínyenc fürj | 10 |
Fürj maláj módra | 11 |
Fogoly | 12 |
Fogolypecsenye vincellér módra | 12 |
Fogolybecsinált | 12 |
Fogoly kelkáposztában I. | 12 |
Fogoly kelkáposztában II. | 13 |
Sült fogoly lencsepürével | 13 |
Fogoly pezsgős krémmártásban | 14 |
Fácán | 14 |
Pácolt fácán elzászi módra | 14 |
Mustos töltött fácán | 15 |
Tűzdelt fácánpecsenye almával | 15 |
Lecsós fácán | 16 |
Amolyan egyszerű töltött fácán | 16 |
Bakonyi fácánmell | 17 |
Tűzdelt fácánmell diós-meggyes mártással | 17 |
Vadkacsa | 18 |
Vadkacsa madeira mártásban | 18 |
Libamájas töltött vadkacsa | 18 |
Vadkacsa narancsos krémmártásban | 19 |
Vadliba | 20 |
Sült vadliba birsalmával | 20 |
Gombás-olivás töltött vadliba | 20 |
Kis- és nagyvadak | 21 |
Vadnyúl | 21 |
Ananászos vadnyúl krémmártásban | 21 |
Nyúlpecsenye béarni mártással | 22 |
Vadnyúlpaprikás | 22 |
Vadnyúl paradicsommártásban | 22 |
Pácolt nyúlgerinc | 23 |
Nyúl vadasan | 23 |
Gombás nyúlszeletek | 24 |
Vadnyúl mentamártásban | 24 |
Nyúlpecsenye olivabogyóval Camilla módjára | 24 |
Vadnyúl provánszi módra | 26 |
Vaddisznó | 26 |
Vaddisznógombócok almás káposztával | 26 |
Vörösboros vaddisznóragu | 27 |
Káposztás-kapros vaddisznósült | 27 |
Rendhagyó, rántott vadmalacborda | 28 |
Szilvás-almás vaddisznósült | 28 |
Vaddisznócomb édeskés-savanykás mártásban | 29 |
Tejben párolt vadmalac gyümölcsmártással | 30 |
Őz | 31 |
Őzhús Stroganoff módra | 31 |
Zöldborsós-gombás őzraqu | 32 |
Tárkonyos őzgerinc | 32 |
Bajor őzgerinc | 32 |
Pirított őzérmék májas-gombás-mandulás raguval | 33 |
Töltött őzlapocka őszibarack-szilva körítéssel | 34 |
Magyaros pirított őzmáj | 34 |
Szarvas | 35 |
Gombás szarvastokány | 35 |
Szarvasgerinc kaprimártásban | 35 |
Szarvasszeletek Villa Franca módra | 35 |
Szarvasgerinc gesztenyés gombaraguval | 36 |
Brassói szarvascomb | 36 |
Szarvasszeletek Vízvári Mariska módra | 38 |
Szarvasszeletek burgundi mártásban | 38 |
Halak | 39 |
Szegedi halászlé pontyból | 39 |
Korhely halászlé Reviczky módra | 39 |
Rácponty | 40 |
Fanyarédes pontyszeletek sörmártásban | 40 |
Borban párolt töltött ponty | 40 |
Ponty olívás paradicsommártásban | 41 |
Mandulás sült ponty | 41 |
Tejfölös harcsapaprikás | 41 |
Harcsaszeletek fokhagymás bormártásban | 42 |
Harcsa narancsos mártásban | 42 |
Harcsa kínai módra | 43 |
Angolna zöldséges Mornay mártásban | 44 |
Angolna dervis módra | 44 |
Zsályás angolna saját levében | 44 |
Angolna Orly módra Choron mártással | 45 |
Rántott csuka Colbert módra | 45 |
Csukaszelet rózsaszín mártásban | 45 |
Paradicsomos-babos csuka | 46 |
Csuka balti módra (lazaccal) | 46 |
Széki töltött compó | 47 |
Ínyenc módra töltött pisztráng | 47 |
Sonkás-májas töltött pisztráng | 48 |
Mazsolás-rákos pisztráng | 48 |
Ánizsos párolt pisztráng | 50 |
Zucchinivel töltött pisztráng | 50 |
Kecsege kaviáros mártásban | 50 |
Kecsege kaprimártásban | 51 |
Normandiai kecsege | 51 |
Kecsege fűszeres majonézzel | 52 |
Süllő zöld morzsában | 52 |
Kecsege konyakos mártásban | 53 |
Kunkori süllősült | 53 |
Töltött süllő vagy fogas fehérborban | 53 |
Fogasfilé gombamártásbhan | 54 |
Fogasbatyu fűszeres mártással | 54 |
Fogasfilé szardellás-kapris vajjal | 54 |
Fogas diómártásban | 55 |
Függelék | 55 |
A vadakról röviden | 55 |
Páclé I. | 56 |
Páclé II. | 56 |
Olajos pác | 56 |
Pástétomfűszerek | 56 |
Majonéz | 56 |
Tartármártás | 57 |
Tejfölös, almás tormamártás | 57 |
Cumberland mártás | 57 |
Besamel mártás | 57 |
Béarni mártás | 57 |
Choron mártás | 58 |
Spanyol- vagy barnamártás | 58 |
Madeira mártás | 58 |
Almapüré | 58 |
Zsemlegombóc | 59 |
Petrezselymes galuska | 59 |
Tarhonya | 59 |
Csipetke | 59 |
Burgonyakrokett | 60 |
Burgonyafánk | 60 |
Puliszka | 60 |
Sós palacsinta | 60 |
Paradicsomhámozás, -előkészítés | 60 |
Gombatisztítás | 60 |
Párolt vöröskáposzta | 61 |
Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a hal? | 61 |
A halak tisztítása és előkészítése | 61 |
A halakról röviden | 62 |
Házias mértékegységek | 62 |