1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 egytálétel 33 színes ételfotóval

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Corvina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-2481-8
Megjegyzés: A könyv 33 színes fotót tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az egytálétel eredendően a természettel szoros kapcsolatban élő, az időjárás ellentmondást nem tűrő, szigorú törvényeinek engedelmeskedő emberek tápláléka volt. kinek dúsabban, kinek szerényebben... Tovább

Előszó

Az egytálétel eredendően a természettel szoros kapcsolatban élő, az időjárás ellentmondást nem tűrő, szigorú törvényeinek engedelmeskedő emberek tápláléka volt. kinek dúsabban, kinek szerényebben jutott a tányérjára; ki a hozzávalóknak, ki az időnek volt szűkében.
Sietős korunkban miért éppen a háziasszony ne sietne, hiszen annyi dolga van. Meggyőződésem azonban, hogy bevásárlási gondok ide, időhiány oda, azért sokan vagyunk, akik szeretnénk a család örömére tenni, és fontosak tartjuk, hogy túlterhelt gyerekeinket és gyakran idegességtől vibráló életünk párját a finom illatok az asztalhoz csalogassák, s ha már ott vannak, beszélgetésre csábítsák. Vissza

Tartalom

Előszó helyett3
Zöldséges ételek4
Spenótos-burgonyás rakottas4
Spenótkoszorú tészta-alapon4
Túrós-gombás spenótrétes4
Mángold-egytál6
Sárgarépa-spenót rácsos6
Spárgapástétom7
Tavaszi töltött karalábé9
Gombával töltött karalábé9
Vásárhelyi karalábés csirke10
Karfiolos rakott sertésszelet10
Mexikói töltött patisszon10
Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt11
Zöldborsós aprópecsenye12
Vesés brokkoli pisai módra12
Sajtos-sonkás karfiol14
Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab14
Rakott zöldbab14
Rakott zöldbab Tercsi módjára14
Zöldbabgulyás15
Sonkás-sajtos-pórés rétes16
Sajtos pórétorta16
Szalonnás pórélepény17
Töltött padlizsán17
Portugál töltött padlizsán pattogatott kukoricával17
Padlizsán-zucchini rakottas pármai módra19
Sült paprika-zucchini rakottas pármai módra19
Sült paprika-zucchini-sonka rakottas19
Gombás töltött zucchini20
Húsos-tárkonyos töltött tök20
Genovai töltött paradicsom21
Paradicsomos-húsos polenta21
Töltött paprika21
Sült töltött paprika22
Argentin kukoricás csirkesaláta22
Bolgár sajtos zöldségtál25
Karfiolos-sárgarépás sonka25
Töltött zöldség26
Zöldséges húsgombócok római tálban26
Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel26
"Muszaka" (görög specialitás)27
"Irish Stew" - Ír ürügulyás27
"Navarin" - avagy zöldséges bárányragu (francia specialitás)28
Húsos-gombás töltött zeller28
Rakott kelkáposzta29
Lotharingiai májas töltött kelkáposzta29
Káposztás-kolbászos egytál30
Erdélyi lucskos káposzta30
Orosz húsos káposzta30
Szerdahelyi káposztás paszuly31
Bajor káposztás-húsos tál májgombóccal32
Székelygulyás32
Erdélyi rakott káposzta33
Babos-szalonnás egytál34
Babgulyás szárazbabból34
Örmény babos-zöldséges hús római tálban35
Babos-birka egytál35
Füstölt húsos lencse egytál36
Sárgaborsó-csülök egytál36
Burgonyával készült ételek37
Paprikás burgonya37
Hússal töltött burgonya37
Rakott burgonya - a klasszikus recept38
Gombás rakott burgonya38
Francia rakott burgonya38
Paradicsomos-sajtos rakott burgonya40
Burgonyás omlett-tekercs40
Ticinói burgonyás tál40
Sajtos burgonyakoszorú41
Csirkemájas burgonyapüré-torta42
Sajtos burgonyatorta42
Lyoni burgonyás tál42
Cremonai paradicsomos burgonyatorta43
Sült hal öreghalász müdra burgonyával, kapros tejföllel44
Rakott fasírt44
Sertéscsülök Pékné módra45
Bakonyi burgonyás aprópecsenye45
Lecsós-burgonyás sertésborda46
Burgonyás-zöldséges sertésborda vagy csirke római tálban47
Rizzsel készült ételek47
Zucchinis rizstorta47
Rizses zöldbab47
Zucchinis rizses lecsó49
Sonkás rizstorta tésztában49
Bácskai rizses hús49
Rizses hús Ínyenc módra50
Gyuvecs (szerb recept)50
Sáfrányos rizses csirke51
Banános-kókuszos-rizses pulykamell52
"Paella Valenciana"52
Vegyes finomságok53
Orosházi tarhonyás csirke53
Halkorona53
Hagymás-húsos sonka54
Húsfelfújt tojással55
Húsos-gombás rakott tojás55
Vörösboros marha-bográcsgulyás55
Paradicsomos tojás nápolyi módra57
Köményes sajttorta58
Sonkás sajtfelfújt58
"Raclette" (svájci specialitás) - a fondue édestestvére58
Húsos fondue - "Fondue bourguignonne"59
Kínai fondue60
Függelék61
Setés- vagy marhapörkölt61
Paradicsommártás I.61
Paradicsommártás II.61
Besamelmártás61
Majonéz62
Majonéz főtt tojásból62
Tartármártás62
A spárga főzési módja62
A paradicsom hámozása, előkészítése62
A gomba megtisztítása62
A padlizsán tisztítása, előkészítése63
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez63
Házias mértékegységek63
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Állapot:
1.840 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba