1.061.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

66 karácsonyi édesség

Szerző
Budapest
Kiadó: Sanoma Budapest Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: Nők Lapja Műhely
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-9710-37-5
Megjegyzés: Hetedik kiadás. Színes fázis- és ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Korábban is, de az utóbbi időben mind gyakrabban csörren meg a telefon, Olvasóink a legváltozatosabb sütéssel-főzéssel kapcsolatos kérdésekkel keresnek meg. A hétvégéken és az ünnepek közeledtével... Tovább

Előszó

Korábban is, de az utóbbi időben mind gyakrabban csörren meg a telefon, Olvasóink a legváltozatosabb sütéssel-főzéssel kapcsolatos kérdésekkel keresnek meg. A hétvégéken és az ünnepek közeledtével egyre sűrűsödnek a hívások, ami azt jelzi, hogy hétköznapjaink sebtében összedobott vagy 10 perc alatt elkészíthető menüi ellenére még nem szoktunk le - szerencsére - a jó házias ízekről. Sajnos, egyre fogy a legendás nagymamák száma, akik a háztartás összes csínját-bínját ismerik, és akiktől el lehetne lesni azt a bizonyos mozdulatot, ami a titok nyitja, vagy akik felhívnák a figyelmet arra a bizonyos, jelentéktelennek tetsző, ámde sarkalatos fontosságú apróságra, amin a siker áll vagy bukik. Ez a körülmény indított bennünket arra, hogy 99/33 sorozatunk 19 kötete után - remélve, hogy továbbra is „sorozatban" kíváncsiak lesznek ránk - most olyan könyvet nyújtsunk át Önöknek, amelyben lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatjuk be valamennyi étel elkészítési módját és a kész művet. Tesszük ezt abban a hitben, hogy nemcsak a kezdő vagy ritkán sütő-főző, de a gyakorlott háziasszonyok/urak is hasznos segítőtársnak, „kottának" tartják majd, amiből „félreütések" nélkül lehet játszani. Előfordulhat, hogy némelyik könyvünkben olykor a 99/33-ból már ismerős képekre, receptekre bukkannak - ez nem véletlen, szándékosan köszönnek vissza, mert klasszikus vagy bonyolult voltuk miatt mindenképpen érdemesek arra, hogy bemutassuk elkészítésük fortélyait. Régi adósságunk ez a könyv. Sokak-sokunk számára a karácsony a legfontosabb ünnep az esztendőben, ezért megkülönböztetett figyelemmel készülődünk rá. A hagyományok feltámasztása-megőrzése és újrafogalmazása sok munka, de sok öröm forrása is. Tapasztalatom szerint az édes-fűszeres illatok - feledtetve a családi élet nagy vetélytársait, a számítógépet és televíziót - perceken belül a konyhába csalogatják a család apraját-nagyját. A „pepecselős" sütés jó alkalom a meghitt együttlétre, és különösen a gyerekek miatt fontos. Ezeknek az élményeknek hosszú évek múlva is megmarad a lenyomatuk-illatuk, és a feledhetetlen családi karácsonyokat idézve segítenek majd továbbörökíteni azt. A karácsonyi sütemények-édességek királynője a kalács, de pompás az udvartartás is: mézesek, gyümölcskenyerek, aprósütemények, gyümölcsös csemegék, elomló krémek és egyéb rafinált finomságok képezik az illusztris társaságot. A minél több öröm és minél kevesebb sietség-idegeskedés kedvéért már az adventi időszakban, 2-3 héttel karácsony előtt elkezdhetjük sütni a mézeseket és az úgynevezett adventi aprósüteményeket - némelyikből többet, hogy jusson az ünnepi asztalra, talán ajándékba, de mindjárt kóstolóba is. Vissza

Tartalom

Előszó 3
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 6
A sütés előkészületei 6
A sütés kellékei 7
Házias mértékegységek 7
ALAPTÉSZTÁK 8
Kalácstészta 8
Omlós tészta 10
Élesztős omlós tészta 11
ALAPMÁZAK 12
Csokoládéfortélyok 12
Cukormáz 13
MÉZESEK 14
Mandulás mézeskocka 14
Puha mézespogácsa 16
Mézes zserbó szelet 18
Reform mézes 20
Mogyorós szelet 22
Mézespuszedli 24
Diókrémes mézesszelet 26
Mézesgolyó 28
Florentin szelet 30
GYÜMÖLCSKENYEREK 32
Svéd gyümölcskenyér 32
Reform gyümölcskenyér 34
Gyömbérkenyér 36
Banános gyümölcskenyér 38
Pompás gyümölcskenyér 40
APRÓSÜTEMÉNYEK 42
Málnás cseppek 44
Csillagpiramis 45
Csokis-mogyorós tappancs 45
Diós tallér 46
Búbos puszedli 48
Lekváros ravioli 50
Nürnbergi puszi, avagy Elisa csókja 52
Marcipános-mandulás korong 54
Mákos-vaníliás kifli 58
Mákos pogácsa 58
Mákvirág 59
Csokoládés-narancsos keksz 60
Marcipáncsillag 62
Mogyorós pogácsa 64
Ánizsos szív 66
Fűszeres pogácsa 70
Diós-rumos golyó 70
Sárgarépás-kesudiós keksz 71
Fűszeres kalácskák 72
Mokkakorong 74
Pozsonyi táska 76
Csokoládés dió-mandula grillázs 78
Narancsos töltött keksz 80
Diós egérke 82
HABCSÓKOK 84
Habkarika 86
Bécsújhelyi habos tallér 87
Mokkacsiga 88
Mákos csók 90
Kókuszos habcsók 92
VEGYES FINOMSÁGOK 94
Cukrozott narancs és narancshéj 94
Gyümölcsös falatkák 96
Diós kocka 98
Narancskrémes tekercs 100
Mákos-túrós szelet 102
Csokoládés narancshabkrém 104
Diós-mákos bejgli 106
Gránátalmás narancssaláta 108
Karácsonyi fatörzs 110
Narancsdzsem 112
Mákos-meggyes rácsos 114
Francia csokoládéhab „Mousse au chocolat" 116
Rizskorona császárnő módra 118
KALÁCSOK 120
Mákos óriáscsiga 120
Pöttyös diós kalács 122
Drezdai kalács, avagy „stollni" 124
„Bürgermeister" 126
Finn diós koszorú 128
„Panettone", avagy milánói kalács 130
Ostorkalács 132
Nyitott diós fonat 134
Diós-mákos ikerkalács 136
Karácsonyi korona 138
Betűrendes tárgymutató 142
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem