1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

555 receptúra és gyártmánylap

A hazai éttermek legismertebb ételei tápanyagösszetétel számításokkal

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Gourmet Consulting Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 296 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-218-164-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó, Kedves Kolléga!
Mindnyájan érezzük, hogy a világ megváltozott körülöttünk, tagjai lettünk egy nagyobb közösségnek, amely számos vonatkozásban új feladatot ró ránk. Egyre nagyobb... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó, Kedves Kolléga!
Mindnyájan érezzük, hogy a világ megváltozott körülöttünk, tagjai lettünk egy nagyobb közösségnek, amely számos vonatkozásban új feladatot ró ránk. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonsággal fogyasztható étel, a magas színvonalú szakmai és higiéniai munka és annak tudatossága, hogy mit, milyen módon elkészítve és milyen tartalmi értékekkel kínálunk vendégeinknek. Ez messze túlmutat a jogszabályi kötelezettségen, hiszen arról szól, hogy felelősséget vállalunk szakmai tevékenységünk során és felelősséggel tartozunk vendégeink felé.
Ön a kezében tart egy könyvet, mely talán első látásra egy a sok, megjelent receptkönyv közül. A könyvpiacon a szakácskönyvek arzenálja jelenik meg ma, amely gazdagítja a gasztronómia irodalmát.
Figyelmesen olvasva azonban azonnal kiderül, hogy több, mint a többi, "más", mint a többi, hiszen nem csupán a receptura és technológia oldaláról tartalmazza az ételek sokaságát, hanem azok tápanyag összetételének kimutatásával, megkíméli Önt a bonyolult számítások elvégzésétől. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ 4
HASZNOS TUDNIVALÓK 6
RECEPTÚRÁK-GYÁRTMÁNYLAPOK
ÉTELCSOPORTOK:
1. LEVESEK 7
2. LEVESBETÉTEK 24
3. HIDEG ELŐÉTELEK 31
4. MELEG ELŐÉTELEK 38
5. HIDEG MÁRTÁSOK 49
6. MELEG MÁRTÁSOK 52
7. HIDEG HALÉTELEK 62
8. MELEG HALÉTELEK 69
9. MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 117
10. BORJÚHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 133
11. SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 145
12. BÁRÁNY- ÉS ÜRÜHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 162
13. SZÁRNYASHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 170
14. VADHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 187
15. FŐZELÉKEK 197
16. KÖRETEK 204
17. SALÁTÁK & SALÁTA ÖNTETEK 214
18. ÉTTERMI MELEGTÉSZTÁK 223
19. HABOK ÖNTETEK 247
20. VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK 251
21. OLASZ KONYHA 261
22. PIZZÁK & TÉSZTÁK 268
23. SAJTOK 273
24. MELEGSZENDVICSEK 277
MELLÉKLETEK:
1. VESZTESÉG TÁBLÁZATOK 279
2. A BIZTONSÁGOS ÉTELKÉSZÍTÉS 5 TITKA
3. FORRÁSMUNKÁK 285
4. NÉVMUTATÓ 286
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem