Előszó
A Diabetes újság 1989-ben indult útjára. Az első évben még csak két szám jelent meg, a jelenleginél sokkal kisebb terjedelemben.
1990-től már, mint az Alapítvány a Cukorbetegekért lapját profi...
Tovább
Előszó
A Diabetes újság 1989-ben indult útjára. Az első évben még csak két szám jelent meg, a jelenleginél sokkal kisebb terjedelemben.
1990-től már, mint az Alapítvány a Cukorbetegekért lapját profi szerkesztéssel évente hat alkalommal adjuk ki 10 000 példányban. A lap országos terjesztésű, felvállalva a cukorbetegek képzését, naprakész informálását.
Mindeddig sikerült jelentős anyagi nehézségek árán a lap ingyenességét megtartani, egyéni olvasóinktól és a számtalan cukorbetegek képzését, naprakész informálását.
Mindeddig sikerült jelentős anyagi nehézségek árán a lap ingyenességét megtartani, egyéni olvasóinktól és a számtalan cukorbetegklubtól, egyesülettől csak a postázással kapcsolatos költségek térítését kérjük. Ez a szándékunk továbbra is.
Rovataink között 1990 óta méltán az egyik legnépszerűbb a Konyhasarok, melyet a cukorbetegek képzésében nagy tapasztalatokkal rendelkező dietetikus, Nagy Margit szerkeszt.
Az eddig megjelent 399 recept gyűjteményét tartalmazza ez a különkiadás.
Nagy Margit ételeit a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház élelmezésében, számtalan bentlakásos páciens-, orvos- és nővérképző kurzusunkon próbáltuk ki, a visszajelzésekből ítélve sikerrel.
A szerző az ételek összeállításánál mindig arra törekedett, hogy az átlag magyar kamrában többnyire előforduló, a legkönnyebben elérhető élelmiszeranyagok felhasználásával készüljenek és ne térjenek el a megszokottól, a magyaros konyha ízeitől. Az itt olvasható receptekkel azt szerette volna bizonyítani, hogy mindennapos ételeink is lehetnek diétásak, kalóriaszegények, ha a nyersanyagok mennyisége megfelelő és a korszerű konyhatechnikát alkalmazzuk.
Vissza