Fülszöveg
Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó. Ez a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv. Használhatod úgy is, hogy beleolvasol egy séf életrajzába, és ha megfogott a személyisége, megfőzöd a receptjeit. De cselekedhetsz fordítva is, ha kiválasztottál egy receptet, amit izgalmasnak találtál, főzés közben megismerheted magát a recept készítőjét is. Az ember és a főztje. Egyik jellemzi a másikat.
20 magyar séf, 100 válogatott recept. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az étel otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. De húsz - néha meglepő és tanulságos - kulináris életút is. Kirajzolódik, ki mit gondol a nagymamáról, a fúziós és a molekuláris konyha kalandjairól, a hagyomány és a haladás kényes egyensúlyáról, a magyar gasztronómia múltjáról, jövőjéről. De kiderül az is, kinek milyen az ízlésvilága, munkamódszere, karaktere.
A 20 séf szakmai hitvallása önmagában is...
Tovább
Fülszöveg
Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó. Ez a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv. Használhatod úgy is, hogy beleolvasol egy séf életrajzába, és ha megfogott a személyisége, megfőzöd a receptjeit. De cselekedhetsz fordítva is, ha kiválasztottál egy receptet, amit izgalmasnak találtál, főzés közben megismerheted magát a recept készítőjét is. Az ember és a főztje. Egyik jellemzi a másikat.
20 magyar séf, 100 válogatott recept. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az étel otthoni körülmények között is elkészíthető legyen. De húsz - néha meglepő és tanulságos - kulináris életút is. Kirajzolódik, ki mit gondol a nagymamáról, a fúziós és a molekuláris konyha kalandjairól, a hagyomány és a haladás kényes egyensúlyáról, a magyar gasztronómia múltjáról, jövőjéről. De kiderül az is, kinek milyen az ízlésvilága, munkamódszere, karaktere.
A 20 séf szakmai hitvallása önmagában is érdekes. Ám így együtt sokkal többet nyújtanak, mint a részletek egésze. A 20 séf, 100 recept című kötet bepillantást enged az elmúlt évtized kulináris forrongásaiba, a különböző divatok és irányzatok sokszínűségébe, sőt még a csúcsgasztronómia kulisszatitkairól is fellebbenti a fátylat.
Aki átböngészi az interjúkat, bele-belekóstol az ételekbe, meglepő felfedezést is tehet. Az útkeresés, a szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha. Csak kettő. A jó meg a rossz.
Vissza