A táplálék allergia egyre nagyobb tömegeket érintő probléma, amely végleges életviteli változásokat tesz szükségesség. A kellemetlen egészségügyi tüneteket csakis egy életen át tartó szigorú diétával tudjuk kiküszöbölni és gyógyítani, amely diéta az adott allergizáló összetevőt, adott esetben a glutént, teljes mértékben kizárja az étrendből. A diéta szigorú betartása, a konyhánk és főzési szokásaink átszervezése, és a család támogatása kulcs fontosságú a teljes gyógyulás és az egy életen át tartó teljes értékű, egészséges élet érdekében.
Egy gluténérzékeny számára a legfontosabb, hogy tudja, mi van a tányérján és hogy az hogyan készült. Éppen ezért a legbiztonságosabb megoldás az, ha magunk készítjük el ételeinket, így csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mi kerül a tányérunkra.
Akár magunkra főzünk, akár egy gluténérzékeny vendéget várunk a házhoz, pár alapvető dolgot tartsunk szem előtt: ne használjunk olyan fa eszközöket, amelyek érintkezhettek gluténnal, mint fakanalak, fa vágódeszkák, fa nyújtófa és nyújtódeszka. Ne használjunk bolti fűszerkeverékeket, melyek sok esetben tartalmaznak gluténtartalmú alapanyagokat, valamint felvágottakat és egyéb kész termékeket, melyeknek nincs szavatolva gluténmentessége. Mindig olvassuk el összetevők listáját.
Az 1x1 Konyha Finomat gluténmentesen című recept füzetének receptjeit egy olyan szerző alkotta meg, aki hosszú évek óta gluténérzékeny konyhát vezet, és nagy tapasztalattal rendelkezik a gluténmentes alapanyagok kombinálhatóságát illetően. Mivel a gluténérzékenyek túlnyomó többsége egyben laktóz- és/vagy tejfehérje érzékeny is, így a receptek a tej kizárásával készültek, azonban ha fogyasztunk tejet, nyugodtan helyettesítsük ízlésünknek megfelelően. Ugyanígy helyettesíthetjük a receptekben a kókuszolajat vajjal, a nyírfacukrot pedig nádcukorral.
A gluténmentes sütés-főzés terén a legnagyobb fejtörést minden háziasszony számára az édességek jelentik, azonban ennek a receptkönyvnek köszönhetően könnyedén tudunk változatos desszerteket készíteni. A könyvben szereplő receptek egyértelműek és könnyen elkészíthetőek, valamint nagy előnyük, hogy nem igényelnek különleges, nehezen beszerezhető összetevőket. A gluténérzékeny diéta ezen recepteknek hála nem kelti a nélkülözés érzetét, hanem az innovatív, örömteli konyhai kísérletezésre sarkall.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.