1.058.138

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

1985 (minikönyv)

Mihail Nyikolajevics Sarohin emlékére

Szerkesztő
Róla szól
,
Kiadó:
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 7 cm x 7 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomda: Pécsi Szikra Nyomda Kiadási alkalom: Készült Magyarország felszabadulása 40. évfordulója alkalmából. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 67 x 68 mm.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sorsforduló! Mostanában gyakran használjuk ezt a megfogalmazást. 1945. április 4-e egész népünk számára jelenti a sorsforduló első napját. Erre a napra emlékezni csak úgy lehet, ha azokra... Tovább

Előszó

Sorsforduló! Mostanában gyakran használjuk ezt a megfogalmazást. 1945. április 4-e egész népünk számára jelenti a sorsforduló első napját. Erre a napra emlékezni csak úgy lehet, ha azokra gondolunk, akik életüket áldozták értünk; azokra emlékezünk, akik nemcsak az újjászületés napjaiban harcoltak értünk, hanem azóta is nap, mint nap segítő-küzdő társaink. Igen, a szovjet népre, a szovjet emberekre kell emlékeznünk.
Hálánkat, tiszteletünket akkor rójuk le igazán a hősök emlékének, a ma szovjet embereinek, ha a hétköznapok eredményei bizonyítják politikai céljaink elérését.
Ez a kis könyvecske hitelesen tartalmazza a felszabadítás harcok baranyai-dunántúli történetét. Hiteles, mert M. Ny. Sarohin nemcsak részese, hanem irányítója, egyik parancsnoka volt a véres küzdelmeknek. Pécs város díszpolgára emlékének is szerény megörökítője ez a kiadvány.
Ezért tisztelettel és örömmel ajánlom az olvasó, a gyűjtő szíves figyelmébe.
Szentirányi József
MSZMP Pécs városi Bizottságának első titkára Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem