Bevezetés | 3 |
A mikrohullámok és a főzés | 4 |
A mikrohullámú sütőkről általában | 5 |
A mikrohullámú sütők elhelyezése és használata | 7 |
A mikrohullámú sütők előnyei | 7 |
A mikrohullámú sütők hátrányai | 8 |
A sütés - főzéshez felhasználható edények és anyagok | 9 |
A mikrohullámú sütés speciális technikája | 12 |
Fagyasztott élelmiszerek felmelegítése | 14 |
Ételek felmelegítése | 18 |
Jótanácsok - általános főzési ismeretek | 18 |
Hogyan készítsük? | 20 |
Vegyes ízelítők és italok | 20 |
Magvak, csonthéjasok pirítása | 20 |
Sajt- és tojásételek | 21 |
Húsok, szárnyasok, halak | 22 |
Zöldségfélék | 24 |
Édes és sós mártások, szószok | 25 |
Édességek, lekvárok, tészták | 26 |
Friss gyümölcsből készült dzsemek | 28 |
Receptgyűjtemény | 31 |
Előételek | 32 |
Pirítós olasz módra | 32 |
Sajtos pirítós | 32 |
Sajttekercs | 33 |
"Kertészlány" pirítós | 33 |
Részeges "camembert" | 34 |
Sajtos-almás melegszendvics | 34 |
Szalámis melegszendvics | 35 |
Ementáli sajtfelfújt | 35 |
Vágott virsli | 36 |
Vagdalt különlegesség | 36 |
Pirítós szalonnával és ananásszal | 37 |
Farmer kenyér | 38 |
Buggyantott tojás | 38 |
Rántotta | 39 |
Tükörtojás | 39 |
Sonkás rántotta | 40 |
Omlett (1 személyre) | 41 |
Francia omlett | 41 |
Benedict - tojás | 42 |
Spanyol tojásrántotta | 43 |
Zöldséges tojás | 44 |
Májpástétom-előétel | 45 |
Húskenyér gombával és sajttal | 46 |
Sonkaszeletek ananásszal | 46 |
Apró rák előétel | 47 |
Levesek | 48 |
Burgonyakrémleves | 48 |
Gombaleves | 49 |
Zöldborsóleves | 50 |
Zöldségleves húsgombóccal | 51 |
Karfiolleves | 52 |
Grízleves | 52 |
Paradicsom-krémleves | 53 |
Paradicsomos zöldbableves | 54 |
Sonkás-sajtos zöldségleves | 55 |
Spenótleves | 56 |
Hal-erőleves | 57 |
Citromos tengeri halleves | 58 |
Rizses csirkeleves | 59 |
Mexikói csirkeleves | 60 |
Currys erőleves | 60 |
Francia hagymaleves | 61 |
Mártások | 62 |
Fehér alapmártás és változatai | 62 |
Barna alapmártás | 62 |
Hollandi mártás | 64 |
Gombamártás | 64 |
Barbecue - (grill) mártás | 65 |
Paradicsommártás | 65 |
Olasz paradicsommártás | 66 |
Bolognai mártás | 67 |
Paprikamártás | 68 |
Tejszínes zöld bors-mártás | 69 |
Metélőhagyma-mártás | 70 |
Tormamártás | 70 |
Almamártás | 71 |
Szilvamártás | 72 |
Húsok, húsételek | 73 |
Egybesült vagdalt | 73 |
Olasz húsgombóc | 74 |
Szerb darálthús | 75 |
Cseh sörkorcsolya | 76 |
Kínai húsgolyócskák | 77 |
Vegyes húsos tál | 78 |
Töltött paprika paradicsommártásban | 79 |
Pikáns kolbászos ragu | 80 |
Sült sertéskaraj | 81 |
Sertéssült gombával | 82 |
Sertésszelet almamártással | 83 |
Tavaszi tál | 84 |
Sertésszelet mártásban | 85 |
Fehérpecsenye szilvamártással | 86 |
Töltött borjúszelet gourmand-módra | 86 |
Borjúragu | 87 |
Borjúpörkölt | 88 |
Svájci borjúszelet | 89 |
Kapros hús | 90 |
Borjúszelet bécsi módra | 91 |
Marhaszelet Esterházy módra | 92 |
Marhahús barnamártással | 93 |
Marhahúsból készült tekercs | 94 |
Fokhagymás marharostélyos | 95 |
Savanyú marhasült | 96 |
Bárány káposztával | 97 |
Fűszeres bárányláb | 98 |
Perzsa őszibarackos bárány | 99 |
Nyúl régi módon | 100 |
Csirke tárkonyos mártással | 101 |
Svájci csirke | 102 |
Kínai csirke | 103 |
Csirke szilvamártással | 105 |
Kacsamell narancsmártásban | 105 |
Pulykaszelet | 106 |
Pulykacomb rizzsel | 107 |
Darabolt pulykamell kínai módra | 108 |
Göngyölt pulykasült mustármártásban | 109 |
Hal fehérboros mártásban | 110 |
Hal pikáns mártásban | 111 |
Zöldséges hal | 112 |
Pisztráng vajban | 113 |
Főtt pisztráng (Forelle-blau) | 114 |
Darabolt őz Diana-módra | 115 |
Őzérmék, édes/savanyú mártással | 116 |
Őzgerincfilé gombával, fehérmártásban | 117 |
Darabolt vaddisznó körtével | 118 |
Zöldségfélék | 119 |
Zöldségtál fűszeres vajjal | 119 |
Zöldségfelfújt | 120 |
Vegetáriánus egytál | 121 |
Sajtos káposzta | 121 |
Sajtos paradicsom | 122 |
Sajtos paradicsom | 123 |
Rizzsel töltött zöldpaprika | 124 |
Almás vöröskáposzta | 125 |
Kínai kel | 126 |
Kelbimbó "szerecsen"-módra | 127 |
Tejszínes kelbimbó | 127 |
Friss spenótlevél | 128 |
Spenótlevél tojással és sajttal | 129 |
Spenóttal töltött paradicsom | 129 |
Vajas karfiol | 130 |
Borsó Holstein-módra | 131 |
Zöldborsó és sárgarépa parasztosan | 131 |
Tejszínes karalábé | 132 |
Fűszeres karalábé | 132 |
Paradicsomos zellerfőzelék | 133 |
Citromos zeller | 133 |
Sajtos zeller | 134 |
Zöldbab ínyencmódra | 134 |
Tejszínes finomfőzelék | 135 |
Pórés gríz | 136 |
Rizs póréval és sárgarépával | 137 |
Póré tejszínmártásban | 138 |
Póréfőzelék | 139 |
Saláta parasztmódra | 140 |
Narancsos sárgarépa | 141 |
Sárgarépa tejszínmártásban | 142 |
Uborkafőzelék | 143 |
Burgonya friss zöldséggel | 143 |
Gombás rizottó | 144 |
Gyors mexikói kukorica | 145 |
Brokkoli mogyorómártásban | 145 |
Szegfűszeges cékla | 146 |
Spárga sajtmártással | 147 |
Meleg brokkolisaláta | 148 |
Töltött hagyma | 149 |
Köretek | 150 |
Rizsköret | 150 |
Rizs mazsolával, dióval és finomra vágott sonkával | 151 |
Főtt hasábburgonya | 151 |
Héjában főtt burgonya | 152 |
Sajtos burgonya | 152 |
Burgonyafelfújt | 153 |
Szarvacska vajban | 154 |
Sajtos makaróni | 155 |
Makaróni paradicsommártásban | 156 |
Zabpehelykása | 157 |
Sütemények | 158 |
Csokoládés kocka | 158 |
Diótorta | 159 |
Áfonyás pite (ribizliből is finom) | 160 |
Áfonyás-narancsos aprósütemény | 161 |
Krémek, desszertek | 162 |
Csokoládé-öntet és változatai | 162 |
Eperkrém | 163 |
Málnakrém | 164 |
Sárgabarackkrém | 165 |
Zabaglione-krém (olasz finomság) | 165 |
Különleges sült krém | 166 |
Darapuding eperrel | 167 |
Alma-dara-felfújt | 168 |
Eper-banán jégkrém | 169 |
Csokoládé-desszert | 170 |
Mandulás csibe | 171 |
Kompótok, lekvárok | 172 |
Töltött alma | 172 |
Flambírozott banán-csemege | 173 |
Forró banánok | 174 |
Vörösbor-körte kompót | 174 |
Cseresznyekompót | 175 |
Egreskompót kertész-módra | 176 |
Almakompót | 176 |
Dzsemek készítése | 176 |
Italok | 179 |
Házi készítésű málnaszörp | 179 |
Bodzaszörp | 179 |
Grog (1 italhoz) | 180 |
Puncs (1 italhoz) | 180 |
Forró almabor (1 italhoz) | 182 |
Irish coffee (1 italhoz) | 182 |
Forralt bor (1 italhoz) | 182 |