1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

101 sütési tipp

Hasznos praktikák, kipróbált receptek a piskótától a kelt tésztán át a tortadíszítésig

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 69 oldal
Sorozatcím: Nők Lapja Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-341-148-3
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

ALAPOK, MIELŐTT SÜTNI KEZDÜNK
A recept átolvasása 8
Hozzávalók kimérése 9
A tojás szétválasztása 9
Vaj/margarin hőmérséklete 10
Sütőpor vagy szódabikarbóna? 11
Vaníliarúd, -kivonat, vaníliás cukor 11
Házi vaníliakivonat és vaníliás cukor 12
Kihabosítás tojással, vajjal, mascarponéval 13
Gyúrás 13
Dagasztás: mikor jó a tészta? 13
Vízgőz/vízfürdő felett 14
Csokoládé olvasztása 14
Sütőforma vajazása, lisztezése 14
A fényes sütemény titka 15
Fontos a sütő előmelegítése 15
Ismerjük meg a sütőnket! 16
Mire jó a tűpróba? 16
Mit jelent, hogy remegősre sütjük? 16
HASZNOS TIPPEK ÉS TRÜKKÖK
Érdemes átszitálni a lisztet 17
Sót tenni a süteménybe? 18
Teszteljük a tojás frissességét! 18
Tojásfehérje kemény habbá verése 19
Maradék tojásfehérje hűtése/fagyasztása 19
A tojásfehérje legjobb felhasználása: pavlova 20
Tojásfehérjés desszert haladóknak: macaron 21
Tanácsok macaronsütéshez 22
A kemény tejszínhab titka 22
Mazsola beáztatása 23
Citrushéjak reszelése 23
Avasodás ellen: a dió lefagyasztása 23
Étkezési keményítő használata 24
így nem áztatja el a gyümölcs a tésztát 24
Mire jó a hőkiegyenlítés? 24
Hogyan használjuk a zselatint? 25
Zselatin helyett: agar-agar 25
A legegyszerűbb zselatinos desszert: panna cotta 26
Vegyünk-e szilikonos sütőformát? 27
A piruló sütemény ellenszere: alufólia, sütőpapír 27
Karamellkészítés lépésről lépésre 27
Karamelldíszek házilag 28
Házi grillázs készítése 28
Karamelles edények elmosása 28
Karamellizáló pisztoly használata 29
Vaníliás créme brűlée 29
Csokoládéval bevonás: olvasszuk olajjal együtt! 30
Mire jó a csokoládé temperálása? 30
Kétféle temperálási módszer 31
Szeletelés forró vízbe mártott késsel 31
PISKÓTÁK
A piskótatészta arányai 32
Vajas és vizes piskóta 33
A klasszikus piskótakészítési mód 33
Még egyszerűbb, ha így csináljuk 33
így lesz levegős a piskóta 34
Ezekkel turbózhatjuk a piskótatésztát 34
A piskótasütés titka 35
Mire figyeljünk piskótatekercs készítésénél? 35
3 tipp a piskótatekercs töltelékére 36
A kész piskóta fagyasztása 36
OMLÓS TÉSZTÁK
Az omlós tészta arányai 37
Édes omlós tészta alaprecept 38
így fog hasonlítani a nagyi süteményére! 39
Sós linzer készítése 39
A linzertészta titka: gyors mozdulatok és egy kis hűtés 40
A háziasszonykímélő módszer 40
Omlós tészta nyújtása 41
Díszítsük a pitét! 42
Vakon sütés 42
Az elősütött omlós tészta lefagyasztása 43
így süssük a linzert! 43
KELT TÉSZTÁK, KENYEREK
Jó tanácsok kelt tészta készítéséhez 45
Élesztő felfuttatása 45
Miért, hogyan, meddig kell keleszteni? 46
Kelt tészta alaprecept 46
3 szuper ötlet, hogy mit süssünk az alap kelt tésztából 48
A kelt tészta sütése 49
A tuti pizzatészta 49
Sajtos szélű pizza 50
Pizzatészta kicsit másképp: grissini 50
Milyen lisztből süssünk kenyeret? 51
A világ legegyszerűbb (dagasztásmentes) kenyere 52
így neveljünk otthon kovászt! 53
A kovász életben tartása 53
Egyszerű kovászos kenyér 54
Jó tanácsok a kenyér sütéséhez 54
Honnan tudjuk, hogy megsült a kenyér? 54
TORTÁK, SUTEMENYEK
DEKORÁLÁSA
így lesznek szépek a tortalapok 56
Krém sűrítése tojással 57
Két ötlet tortakrémre: trüffel és vanília 57
A legegyszerűbb díszítési mód: porcukrozás 58
Látványos pókháló 59
Csokoládéforgács kétféleképpen 59
Milyen habzsákot érdemes venni? 60
Díszítsünk marcipánnal! 60
Torta bevonása marcipánnal 61
A színes sütemény nyomában 61
ALAPRECEPTEK ÉS VARIÁCIÓK
Variálható csokoládés muffin 62
Házi vajas keksz 63
Gyümölcskenyér alaprecept 64
Házi főzött vaníliafagylalt 65
Kreáljunk trüffelt! 66
A mindig puha mézeskalács 68
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
101 sütési tipp 101 sütési tipp
Állapot:
1.140 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba