1.062.600

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

100 mód a gyümölcs elkészítésére

Francia konyha

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Cserépfalvi
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: A szakácsművészet remekei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A gyümölcs az emberiség táplálékai között mindig fontos szerepet játszott, sőt valószínűleg a legrégibb történelmi korban egyedüli élelme lehetett. A dúsan termő gyümölcsfák a világnak majdnem... Tovább

Előszó

A gyümölcs az emberiség táplálékai között mindig fontos szerepet játszott, sőt valószínűleg a legrégibb történelmi korban egyedüli élelme lehetett. A dúsan termő gyümölcsfák a világnak majdnem minden táján könnyen ellátták a fegyverek nélkül csatangoló és vándorló lakosságot.
Az első kőbalta már támadó fegyver is volt és amikor a magát védő ember leütötte az első állatot, ösztöne megkóstoltatta vele a húst is, melynek nagy fehérje- és zsírtartalma hatalmas erőt kölcsönzött neki. A támadó fegyver birtokában fellángolt a vadászszenvedély is, majd a nagy népvándorlások és háborúk alatt, a kis tömegű, de tápláló húst könnyebben magukkal vihették, mint a gyorsan romló gyümölcsöt. E kortól kezdve a gyümölcs már csak másodrangú szerepet játszott a táplálkozásban. Csak a mai tudományos világ fedezte fel ismét egy olyan tulajdonságát, mely majdnem nélkülözhetetlenné teszi. A világháború kezdetén az amerikai élettan-tudósok felfedezték a vitamint, melynek hiánya az emberi szervezetben súlyos betegséget okoz. Vissza

Tartalom

Sárgabarack9
Pirított barackszeletek10
Barackkrém11
Töltött barack12
Mandula12
Mandulatejkrém13
Mandulatorta14
Ananász15
Ananász befőtt16
Ananász kreol módra17
Ananász eperrel17
Banán18
Banán rió módra19
Cseresznye20
Cseresznyeleves21
Cseresznyés lepény kukoricalisztből22
Elzászi lepény23
Aszalt cseresznye23
Citrom24
Hamis citrom25
Szerencsemalac citromból26
Datolya27
Datolya mandulával27
Eper28
Eper Chantilly módra29
Eper borral30
Epres zsemlye30
Eperkrém31
Málna32
Málnakrém33
Boros krém33
Málnaecet34
Füge34
Karthagói csemege36
Mandulás füge36
Befőtt déligyümölcsökből37
Ribizke37
Ribizkebefőtt Lisette módon38
Ribizkelikőr39
Ribizkekrém40
Ribizke borral40
Szeder tejszínhabbal41
Gyümölcskocsonya41
Egres42
Gesztenye43
Sült gesztenye43
Gesztenyetorta44
Gesztenyepüré45
Párolt gesztenye46
Gesztenyetorta cevenni módra47
Geszenyekoszorú48
Dinnye48
Töltött dinnye49
Görögdinnye50
Töltött dinnye50
Lasponya51
Kókuszdió52
Dió52
Dióslepény53
Mogyoró54
Narancs és mandarin54
Narancssütemény56
Narancskosárkák56
Narancskrém57
Őszi- és vérbarack57
Őszi barack olimpia módra58
Körte59
Sült gyümölcs tojáshabbal60
Alma60
Alma Éva módra61
Labda almából62
Alma pongyolában63
Gyümölcs Lutin módra63
Szilva64
Házi torta szilvából65
Gombóc Irma módra66
Aszalt szilva66
Aszalt szilva párolva67
Aszalt szilva Tommy módra68
Szöllő68
Szöllőíz70
Gyümölcstészta70
Gyümölcstorta71
Gyümölcskrém72
Gyümölcshab72
Gyümölcsös palacsinta73
Indiai citrom74
Gyümölcssaláta75
Gyümölcssaláta más módon75
Tutti-frutti76
Gyümölcsétel76
Gyümölcstorta77
Zsírbansült gyümölcsös tészta78
Cukros gyümölcs79
Eperdzsem80
Birsalmasajt81
Málnaszörp82
Gyümölcsvíz82
Ribiszkeszirup83
Gyümölcspálinka84

Mademoiselle Rose

Mademoiselle Rose műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mademoiselle Rose könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem