Bevezető | 3 |
Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 6 |
Néhány jótanács a sütés-főzés meggyorsítására | 6 |
Eszközök és gépek | 9 |
Segítőtársunk a hűtőszekrény | 12 |
A Kukta fazék | 13 |
Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 14 |
Gyorsan készíthető ételek | 16 |
Levesek | 16 |
A gyors levesekről | 16 |
Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 17 |
Mártások | 26 |
A gyors mártásészítésről | 26 |
Főzelékek, köretek | 32 |
A gyors főzelékkészítésről | 32 |
A salátákról | 41 |
Tojásételek | 49 |
A tojásételekről általában | 49 |
Rántották | 50 |
Omlettek | 53 |
Habart tojások | 62 |
Tálon sült tojások | 63 |
Egyéb tojásételek | 70 |
Rizses ételek és makarónifélék | 75 |
A rizses ételekről általában | 75 |
A makaróniról és az egyéb szárított tésztákról általában | 84 |
A gyors hidegkonyha | 90 |
Hideg mártások | 91 |
Hideg sültek és egyéb húsfélék | 92 |
Hideg halfélék | 96 |
Összetett saláták | 99 |
Egyéb gyorsan készíthető saláták | 109 |
Egyéb hideg ételek | 111 |
Sajtfélék | 114 |
Gyors szendvicskészítés | 116 |
Halételek | 120 |
A halételekről általában | 120 |
Süllőből készíthető halételek | 121 |
Pontyból készült halételek | 127 |
Húsok | 131 |
Sertéshúsételek | 131 |
Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készült ételek | 146 |
Virslivel készíthető ételek | 148 |
Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 150 |
Marhahúsételek | 154 |
Hátszínszeletekről és rostélyosokról | 163 |
Borjúhúsételek | 167 |
Bárány- és ürühúsból készíthető gyors ételek | 169 |
Belsőségekből készíthető gyors ételek | 170 |
Vadak húsából készíthető gyors ételek | 174 |
Gyors tészták | 181 |
A szárított gyári tésztákról általában | 181 |
A félkész piskótatorták | 186 |
Édes mártások | 192 |
Réteslapból készíthető rétesek | 194 |
Egyéb félkész tészták | 195 |
Néhány házilag készíthető gyors tészta | 197 |
Gyümölcskészítmények | 203 |
Gyümölcssaláták | 203 |
Egyéb gümölcskészítmények | 204 |
Hideg krémek | 209 |
Gyors házi parfékészítés | 225 |
Üdítő italok | 227 |
Gyümölcslevek | 227 |
Egyéb hűsítő italok | 229 |
Félkész ételek elkészítése | 234 |
Hasznos tanácsok a félkész ételek gyors elkészítéséhez | 234 |
Az alumínium fóliás csomagolású félkész ételek készítéséről | 249 |
Konzervek felhasználása és feljavítása | 251 |
Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 251 |
Gyorsfagyaszott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 262 |
Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 282 |
Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 290 |
Étrendminták évszakonként összeállítva | 290 |
Nyári menük | 292 |
Őszi menük | 293 |
Téli menük | 294 |
Tavaszi menük | 295 |
Nyári menük elkészítésének részletezése | 296 |
Őszi menük elkészítésének részletezése | 309 |
Téli menük elkészítésének részletezése | 322 |
Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 335 |
Gyors egytálételek és reggeliminták | 347 |
Egytálételek | 347 |
Néhány változatos reggeliösszeállítás | 364 |
Meleg szendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 366 |
Meleg szendvicsek | 366 |
Hideg-meleg gyorsfalatok | 373 |
Betűsoros tárgymutató | 382 |