Levesek | |
Húsleves | 4 |
Barnaleves | 4 |
Hamis barnaleves | 4 |
Útravaló húsleves | 5 |
Kenyérleves | 5 |
Erős májleves | 5 |
Franczia leves | 5 |
Törtleves | 6 |
Velőleves | 6 |
Erős leves | 6 |
Paradicsomleves | 6 |
Karfiolaleves | 7 |
Rákleves | 7 |
Zöldségleves | 7 |
Káposztásleves | 7 |
Betegnek való leves | 8 |
Rizsleves | 8 |
Franczia fűleves csiperkegombával | 8 |
Leves daragaluskával | 9 |
Burgonyaleves | 9 |
Leves szalonnás gombóczczal | 9 |
Leves apróhús gombóczczal | 9 |
Vagdalékleves | 10 |
Németleves | 10 |
Szágóleves | 10 |
Leves sült borsóval | 10 |
Leves írósvaj-galuskával | 10 |
Gombaleves | 11 |
Vadászleves | 11 |
Lencseleves vén tyúkkal | 11 |
Leves vajashaluskával | 11 |
Fűleves velővel | 12 |
Egyszerű húsleves | 12 |
Káposztaleves | 12 |
Böjti levesek | |
Irósvajas leves | 13 |
Tejfölös leves | 13 |
Törtleves | 13 |
Póréleves | 14 |
Gombaleves | 14 |
Kucsmagombaleves | 14 |
Almaleves | 15 |
Spárgaleves | 15 |
Feketehal-leves | 15 |
Burgonyaleves | 15 |
Sörleves | 15 |
Benediktinus leves | 16 |
Vöröshagymaleves | 16 |
Zöldborsóleves | 16 |
Zöldségleves | 16 |
Szilvaleves | 16 |
Gyöngykásaleves aszalt gombával | 16 |
Bőjtös rákleves | 17 |
Tejleves | 17 |
Lencseleves | 17 |
Mandulaleves tejhabbal | 17 |
Előétkek | |
Húsevő napon | |
Hideg előétkek | |
Hideg hússzeletek | 18 |
Szárdellavaj | 19 |
Szárdellaszeletek | 19 |
Szárdiniák | 19 |
Felszelt sonka | 19 |
Nyúlpástéton | 19 |
Halkocsonya | 20 |
Tormás csuka | 20 |
Tartármártás | 21 |
Húskocsonya | 21 |
Meleg mellékétkek | |
Rántott csirke | 21 |
Párolt kolbász | 21 |
Rántott szarvasok | 22 |
Velőkása | 22 |
Galamb papirtekercsben | 23 |
Szalonkabél | 22 |
Pulykamell osztrigával | 23 |
Csiperkegombatekercsek | 24 |
Malaczpörkölt | 24 |
Borjúfej czitrommal | 24 |
Kolbászrétes | 25 |
Töltött tojás | 25 |
Sódar-kádkák | 25 |
Olasz rántotta szárdellával | 25 |
Savanyú tojás | 25 |
Böjti mellékétkek | |
Burgonya tejben | 26 |
Angol burgonya | 26 |
Szárdella-saláta | 26 |
Haldarabkák | 27 |
Töltött csiga | 27 |
Buktatott tojás | 27 |
Töltött tojás | 28 |
Tojáslepény | 28 |
Hollandi tojás | 28 |
Tojáspalacsinta | 29 |
Tejfölös spárga | 29 |
Vajas karfiol | 29 |
Mártások | |
Metélt hagymamártás | 30 |
Vöröshagymamártás | 31 |
Petrezselyemmártás | 31 |
Sóskamártás | 31 |
Vörösrépamártás | 31 |
Uborkamártás | 31 |
Burgonyamártás | 32 |
Paradicsommártás | 32 |
Czitrommártás | 32 |
Almamártás | 32 |
Meggymártás | 32 |
Piszkemártás | 33 |
Birsalmamártás | 33 |
Olasz mártás | 33 |
Szárdellamártás | 33 |
Halmártás | 34 |
Tőkehalmártás | 34 |
Heringmártás | 34 |
Főzelékek | |
Burgonyapüré | 36 |
Töltött burgonya | 36 |
Burgonya vöröshagymával | 36 |
Párolt burgonya | 36 |
Burgonya szardellával | 37 |
Burgonya rostélyossal | 37 |
Savanyú burgonya | 37 |
Tört burgonya | 37 |
Töltött káposzta | 38 |
Töltött káposzta borsóval | 38 |
Articsóka zöld borsóval | 38 |
Franczia káposzta | 39 |
Hajdúkáposzta | 39 |
Káposzta szalonnával | 39 |
Párolt káposzta barnán | 39 |
Befojtott savanyú káposzta | 40 |
Paradicsomos káposzta | 40 |
Káposztás táska | 40 |
Rántott kelkáposzta | 40 |
Kisütött kelkáposzta | 41 |
Töltött kelkáposzta | 41 |
Édes káposzta juhhússal | 42 |
Tökkáposzta | 42 |
Besavanyított tökkáposzta | 42 |
Tejfölös tökkáposzta | 42 |
Barna kalarábé | 42 |
Fehér kalarábé | 43 |
Töltött kalarábé | 43 |
Fehérrépa | 43 |
Fehérrépa kolbásszal | 43 |
Karfiola vajasmártással | 44 |
Karfiola fehér és zöld | 44 |
Befojtott sárgarépa | 44 |
Töltött sárgarépa | 44 |
Paszuly (bab) | 45 |
Zöldbab | 45 |
Zöldbab sódarral | 45 |
Borsó | 45 |
Czukorborsó | 45 |
Zöldborsó püré | 46 |
Zöldborsó | 46 |
Savanyú lencse | 46 |
Spárga vajmártással | 46 |
Paraj (spenót) | 47 |
Sóska | 47 |
Vegyes főzelék | 47 |
Főzelék formában | 47 |
A borjúról | |
Borjúpörkölt | 49 |
Borjúpaprikás | 49 |
Borjúszelet közönséges módon | 49 |
Borjúcotelette rostélyon | 49 |
Borjúcotelette papirtekercsben | 50 |
Borjúcotelette fagylalva | 50 |
Töltött borjúcotelette | 51 |
Borjúvesés barna vagdalttal | 51 |
Borjúvesés szalonka-pürével | 52 |
Borjúvese írósvajjal | 52 |
Savanyú borjúvese | 52 |
Borjúgöngyölök | 52 |
Borjúvesés nyárson sülve | 52 |
Borjúvesés szarvasgombával | 53 |
Borjúszeg glászban | 53 |
Borjúszegy czitrommártással | 54 |
Borjúszegy zöldborsóval töltve | 54 |
Borjúszegy angolosan | 55 |
Töltött borjúczomb | 55 |
Borjúczomb angol módon | 55 |
Párolt borjúczomb német módon | 56 |
Borjúsült tejben | 56 |
Borjúbecsinált karfiollal | 56 |
Borjúbecsinált czitrommal | 56 |
Savanyú borjúbecsinált tárkonnyal | 75 |
Savanyú borjúmáj | 75 |
Pörkölt borjúmáj | 75 |
Borjúmáj szárdellamártással | 57 |
Sült borjúmáj | 58 |
Borjúmájlepény | 58 |
Borjúmáj töltve | 58 |
Borjúfej kocsonyában | 58 |
Borjúfej tojásos lével | 59 |
Borjúfej mártással | 59 |
Töltött borjúfej | 59 |
Borjúfej angolosan | 60 |
Borjúfül vagdalékkal | 60 |
Töltött borjúfül | 60 |
Borjúvelő | 61 |
Borjúagyvelő czitrommártással | 61 |
Borjú egyveleggel | 62 |
Borjúvelő párolva | 62 |
Apró fölfujt borjúvelőből papirtokban | 62 |
Saláta borjúvelőből | 63 |
Borjútüdő haché | 64 |
Rántott borjútüdő | 64 |
Borjúfark fehér becsináltnak | 64 |
Borjúfark kever ragoutval | 64 |
Rántott borjúlábak | 65 |
Sült borjúláb | 65 |
Borjúnyelv | 65 |
Borjúnyelv lengyelmártásban | 65 |
Borjútüdő czitrommal | 66 |
Vagdalék borjúhúsból | 66 |
Borjúhús-vagdalék sódarral és burgonyafánkkal | 66 |
Marhahús | |
Párolt leveshús | 67 |
Párolt marhahús kéreggel | 68 |
Barna marhahús | 68 |
Párolt marhahús paradicsommal | 68 |
Marhahús angolosan | 69 |
Czigánysült | 69 |
Vadászpecsenye | 69 |
Párolt marhahús | 69 |
Szalonnás sült | 70 |
Marhapörkölt vagy tokány | 70 |
Marhahús-szeletek | 70 |
Gulyáshús | 71 |
Zsiványpecsenye | 71 |
Marhanyelv zöldségmártással | 71 |
Marhanyelv hochepottal | 72 |
Rántott marhanyelv | 72 |
Vesepecsenye burgonyával | 72 |
Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve | 73 |
Vesepecsenye nyárson sülve | 73 |
Párolt vesepecsenye | 74 |
Vesepecsenye angolosan | 74 |
Spékelt vesepecsenye | 74 |
Vesepecsenye borral | 75 |
Vesés pürével | 75 |
Marhafilet hidegen, kertész módra | 76 |
Filet vadhús gyanánt | 77 |
Leveles filet | 77 |
Rostélyos burgonyával | 78 |
Franczia rostélyos | 78 |
Rostélyos savanyúan | 78 |
Eszterházy-rostélyos | 79 |
Töltött rostélyos | 79 |
Párolt rostélyos | 79 |
Páczolt oldalas zöldséggel papirtekercsben | 80 |
Beefsteak angolosan | 80 |
Beefsteak | 81 |
Töltött fehérpecsenye | 81 |
Huszárszelet | 81 |
Marhahús-szeletek | 81 |
Páczolt marhaczomb | 82 |
Marhapaczal | 82 |
Töltött marhadió | 82 |
Páczolt marhanyelv | 83 |
Lapdapecsenye | 83 |
Oldalas kocsonyával | 84 |
Fasirozott marhatőgy | 84 |
Ökörfark | 85 |
Marhasülthöz való pirított burgonya | 85 |
Az ürüről | |
Ürüpaprikás | 87 |
Párolt ürühús fekete mártással | 87 |
Ürühús káprimártással | 87 |
Ürühús törökösen | 87 |
Ürühús paradicsommártással | 87 |
Ürühús édes káposztával | 88 |
Ürüszelet paprikásan | 88 |
Ürüczomb francziásan | 88 |
Savanyú ürüczomb | 89 |
Ürüczomb rizzsel | 89 |
Párolt ürüczomb | 90 |
Vad módjára készült ürüczomb | 90 |
Sült ürüczomb | 90 |
Párolt ürühát | 91 |
Párolt ürürostélyos | 91 |
Ürücotelette a la jardiniere | 92 |
Ürüvese pezsgő borral | 92 |
Ürücotelette a la Pompadour | 92 |
Párolt ürünyelv | 93 |
Spanyol ürülepény | 93 |
Ürünyelv francziásan | 93 |
Ürünyelv papirban | 94 |
A bárányról | |
Báránypörkölt | 95 |
Báránybecsinált | 96 |
Báránybecsinált zöld borsóval | 96 |
Báránybecsinált spárgahegyekkel | 96 |
Bárány gombával | 96 |
Töltött bárány | 97 |
Bárány tormával | 97 |
Báránymell paradicsommal | 97 |
Bárány czitrommal | 97 |
Báránycotelette a la maréchal | 98 |
Báránycotelette parmezánsajttal | 99 |
Báránycotelette papirtekercsben | 99 |
Roastbeef bárányból | 99 |
Rántott bárányhús | 99 |
Rántott bárány franczia módon | 100 |
Becsinált bárányfej | 100 |
Rántott bárányfej | 100 |
Rántott bárányfül | 101 |
Bárányfül kevert ragoutval | 101 |
Báránynyelv | 101 |
Bárányláb-becsinált | 101 |
Rántott bárányláb | 102 |
Rántott bárányláb franczia módon | 102 |
Pirított bárányláb burgonyával | 102 |
A sertésről | |
Malaczpaprikás | 103 |
Füstölt sertéshús gombóczczal | 104 |
Bőrös pecsenye magyarosan | 101 |
Kásás sertéshús | 104 |
Szűz pecsenye | 104 |
Sertés vetrecze | 105 |
Labdapecsenye | 105 |
Sertésvese velővel | 105 |
Savanyú vese | 105 |
Sertésvese pezsgő borral | 105 |
Sertéscotelette á la Róbert | 106 |
Sertéscotelette rostélyon sütve | 106 |
Sertéshús polgári módon sütve | 106 |
Páczolt sertésczomb főve | 106 |
Sertésgerincz sülve | 106 |
Sertésgerincz káposztával | 107 |
Sertésgerincz pikáns mártással | 107 |
Sertésszelet barna mártással | 107 |
Sertésczomb savanyúan | 107 |
Sertésgalantine | 107 |
Sült malacz | 108 |
Töltött malacz | 108 |
Malaczpecsenye lengyel módon | 109 |
Töltött disznófej | 109 |
Malaczczomb töltött kellel | 109 |
Finom sódar készítése | 110 |
Westfáli sódar madeira borral | 110 |
Orosz sódar | 111 |
Sódar fonalas tojással | 111 |
Sódar spenóttal | 111 |
Westfáli sódar kocsonyával | 111 |
Sódarszelet czigányosan | 112 |
Véreshurka | 113 |
Alföldi magyar májashurka | 113 |
Kalbász | 113 |
Kalbász szarvasgombával | 114 |
Kalbász vörös borral | 114 |
Kalbász matróz módon | 114 |
Franczia hurkakalbász | 114 |
Straszburgi kalbász füstölve | 114 |
Sertésnyelv frikandóban | 115 |
Lyoni sertésnyelv | 115 |
Szarvasgombával töltött sertésláb | 115 |
Sertésláb franczia módon | 116 |
Hogyan kell szalonnát eltenni, hogy friss maradjon | 116 |
Sertésmájsajt | 116 |
Sertésfősajt | 116 |
Disznósajt véresen | 117 |
Sertésfül királyi módon | 117 |
Sertés füle-farka savanyúan | 117 |
Magyaros kocsonya sertésből | 117 |
Magyar gömböcz | 118 |
Bundás kenyér | 118 |
A vadakról | |
A vaddisznóról | |
Vaddisznóczomb burgundi borral | 120 |
Vaddisznóczomb németesen | 121 |
Rázott vaddisznókotelette | 121 |
Vaddisznókotelette Kaunitz módon | 122 |
Vaddisznó véreshurka | 122 |
Töltött vaddisznófej | 122 |
Vadsertésfej magyarosan | 124 |
A szarvasról | |
Szarvasczomb borsosmártással | 125 |
Párolt szarvasczomb | 125 |
Szarvashátfilet marinirozva | 126 |
Szarvashús polgári módon | 127 |
Szarvasvagdalék | 127 |
A dámvadról | |
Dámvadgerincz á la Dénelohe | 127 |
Az őzről | |
Sült őzczimer | 129 |
Sült őzczomb polgári módon | 130 |
Őzkotelette Conti módon | 130 |
Őzkotelette paradicsommártással | 131 |
Őzkotelette rostélyon sütve | 131 |
Őzeskalope | 132 |
Őzmáj vadász módon | 133 |
Őzczombszeletek | 133 |
Őzvagdalék | 133 |
Szalámi őz- vagy nyúlhúsból | 133 |
Szalámi | 134 |
A zergéről | |
Zergehús tiroli módon | 135 |
Zergebecsinált polgári módon | 136 |
A nyúlról | |
Párolt nyúl barnán | 137 |
Nyúl angol módon | 137 |
Sült nyúl | 138 |
Nyúlescaloppe vérrel | 138 |
Provencei nyúlfilet | 139 |
Nyúl paprikásan | 140 |
Nyúl vagdalva | 140 |
Nyúlkotelette | 140 |
Nyúllepény madeira-borral | 141 |
Nyúlszeletek finom füvekkel, papirtekercsben | 141 |
A tengerinyúlról | |
Tengerinyúlszelet pezsgő borral | 142 |
Tengerinyúl-saláta | 143 |
Nyúlvetrecze | 143 |
Nyúlbosporos | 143 |
Háziszárnyasok | |
A pulykáról | |
Paprikáspulyka | 145 |
Töltött pulyka | 145 |
Pulykafrikandó | 146 |
Pulyka godard-raguval | 146 |
A sült pulyka | 147 |
Pulykabosporos | 148 |
Pulykaaprólék rizzsel | 148 |
A vén pulykáról | 148 |
Pulyka angol módon | 149 |
Pulykagombócz | 149 |
Récze- és pulykaszárnyvagdalék | 149 |
Fiatal pulyka aspikkal | 149 |
Pulykamell sódar alakban szarvasgombával díszítve | 150 |
Pulykamell barna raguval | 151 |
Aspik készítése | 151 |
Berakott aspik | 152 |
A kappanról és jérczéről | |
Stiriai kappan rögtönözve | 154 |
Párolt kappan | 154 |
Kappan főzelékkel | 155 |
Kappan páczolva vad gyanánt | 155 |
Kappan osztrigával | 156 |
Kappan mártással | 156 |
Kappanszelet | 156 |
Kappan olasz módon | 157 |
Kappan tárkonymártással | 157 |
Kappan-fölfujt | 157 |
Díszített kappan | 158 |
Jércze rizskoszorúban | 159 |
Jércze szarvasgomba raguval | 159 |
A csirkéről | |
Pörkölt csibe | 161 |
Csirkepaprikás tejföllel | 161 |
Paprikáscsibe másképen | 161 |
Czitromos csibebecsinált | 161 |
Paradicsomos csibebecsinált | 161 |
Édes csibebecsinált | 162 |
Fasirozott csirkék | 162 |
Fasirozott csirke másképen | 162 |
Párolt csirke | 163 |
Csirke szárdellával | 163 |
Csirke bajorosan | 163 |
Fehérre párolt csirke | 164 |
Csirkepörölt tarhonyával | 164 |
Csirke zöldborsóval | 164 |
Csirke vérmártással | 164 |
Tűzdelt sült csibe | 165 |
Rizszsel bélelt csibe | 165 |
Sült csibe németesen | 165 |
Rántott csibe | 166 |
Rántott csibe különös módon | 166 |
Tojásos csibe | 166 |
Csibemell császári módon | 166 |
Csibe fogoly gyanánt | 167 |
Csibe fajd gyanánt | 167 |
Csibe rákkal töltve | 167 |
Csibe libamájal töltve | 168 |
A galambról | |
Töltött galamb magyarosan | 168 |
Forrázott galamb | 168 |
Sült galamb | 168 |
Galamb kéregben | 169 |
Rákfarkkal töltött galamb | 169 |
Spékelt galamb kapormártással | 170 |
Galambpaprikás | 170 |
Savanyú galamb | 170 |
Párolt galamb czitrommártással | 170 |
Galamb petrezselyem-mártással | 171 |
Galambkotelette | 171 |
Galamb fogoly módon sülve | 171 |
Páczolt vadgalamb | 171 |
Vadgalamb káposztával | 172 |
Vadgalamb-mellécskék gomba-mártással | 172 |
A szelid kacsáról | |
Hizott kacsa sülve | 172 |
Szelid kacsa vad gyanánt | 173 |
Kacsa bosporos | 173 |
Kacsa-aprólék rizszsel | 173 |
Sült kacsa polgári módon | 174 |
Fiatal kacsa malagamártással | 174 |
Kacsa burgonyával és kalbásszal töltve | 174 |
A libáról | |
Hizott lúd | 175 |
Ludas kása | 175 |
Sült liba | 175 |
Sült liba polgári módon | 175 |
Sült liba angol módon | 177 |
Sült liba franczia módon | 177 |
Sült liba orosz módon | 177 |
Sült liba olasz módon | 177 |
Sült liba német módon | 178 |
Libaaprólék gombóczczal | 178 |
Párolt libamáj | 178 |
Kirántott libamáj | 179 |
Libamáj burgonyával | 179 |
Libamell töltve | 179 |
Főtt liba németesen | 179 |
Fekete libaaprólék németesen | 180 |
Páczolt liba | 180 |
Füstölt libahús | 180 |
Libavér magyarosan | 180 |
Libatepertő | 180 |
Vagdalék kacsa- vagy libaaprólékból | 181 |
Vadszárnyasok | |
A fajdról | |
Marinirozott fajd | 182 |
A nyirfajdról | |
Nyirfajdgombócz | 183 |
Császármadárcotelette á la Bahlen | 184 |
A fáczánról | |
Sült fáczán | 185 |
Fáczánmell királyi módon | 186 |
Fáczán savanyú káposztával | 187 |
Fáczán-püré | 188 |
Fáczánlepény malaga-borral | 188 |
A fogoly- és szürke fogolyról | |
Sült fogoly | 190 |
Fogolybecsinált beteg számára | 190 |
Páczolt fogoly | 190 |
Fasirozott fogoly | 191 |
Fogoly-kotelette | 191 |
Fogoly czitrommártással | 191 |
Szalonka közönséges módon | 192 |
Fenyőmadár közönséges módon | 192 |
Töltött fenyőmadár | 193 |
Fürj közönséges módon | 193 |
Sült fürj más módon | 194 |
Fürj barna mártással | 194 |
Sült pacsirta | 195 |
Pacsirta kenyérkéregben | 195 |
Szárcsa barna mártásban | 195 |
Szárcsa sülve | 195 |
Apró madarak vagy veréb sülve | 195 |
Töltött veréb | 196 |
Veréb nyárson sülve | 196 |
A vadlúdról | |
Vadlúdaprólék savanyúan | 196 |
A vadkacsáról | |
Vadkacsamell szarvasgombamártással | 197 |
Sült vadkacsa | 197 |
Halak és vizi állatok | |
Paprikás hal | 198 |
Szegedi halpaprikás | 198 |
Páczolt ponty | 199 |
Rántott ponty | 199 |
Forrázott ponty | 199 |
Ponty fagylalva | 199 |
Kékre főtt ponty | 200 |
Töltött ponty | 200 |
Sült ponty | 200 |
Ponty kocsonyázva cseh módra | 201 |
Fagylalt kecsege | 201 |
Forrázott kecsege | 201 |
Becsinált kecsege | 202 |
Kecsege mayonnaise-szel | 202 |
Kirántott kecsege | 202 |
Tok forrázva | 202 |
Sült tok | 203 |
Tok lengyel módon | 203 |
Sült csuka | 203 |
Rostélyon sült csuka | 204 |
Párolt csuka polgári módon | 204 |
Töltött csuka | 204 |
Szakgatott csuka pirítva | 205 |
Csuka croquettek | 205 |
Csuka tejfeles tormával | 205 |
Hideg csuka tormával | 205 |
Töltött csuka | 206 |
Süllő vajjal és burgonyával | 206 |
Süllő hollandi módon | 206 |
Fogas mártással | 207 |
Harcsa savanyú tejföllel | 207 |
Szegedi harcsás káposzta | 207 |
Harcsa rövid lére | 208 |
Sült harcsa | 208 |
Harcsa spékelve | 208 |
Sült angolna | 208 |
Rostélyon sült angolna | 209 |
Sült angolna polgári módon | 209 |
Menyhal zöld fűmártással | 209 |
Rövid lében főzött lazacz | 210 |
Lazacz rostélyon sülve | 210 |
Lazacz angol módon | 211 |
Lazaczszelet németesen | 211 |
Szarvasgombával töltött lazacz | 211 |
Lazacszeletek mayonnaiseszel | 212 |
Kék pisztráng | 212 |
Pisztráng finom füvekkel | 212 |
Pisztrángszelet vörös borral | 213 |
Pisztrángszelet mayonnaiseszel | 213 |
Marinirozott pisztráng | 213 |
Rántott sügér | 214 |
Sügér hollandi módon | 214 |
Sült compó mártással | 214 |
Compó borral | 215 |
Tőkehal polgári módon | 215 |
Tőpkehal kapuczinus módon | 215 |
Friss hering vajjal | 215 |
Rostélyon sült hering | 216 |
A szárdelláról és szardináról | |
Szardellavaj | 216 |
Egyszerűen főtt rák | 217 |
Rák-kolbász | 217 |
Tengeri rák hideg mártással | 217 |
Saláta tengeri rákból | 218 |
Rántott béka | 218 |
Béka finom fűvekkel | 218 |
Békabecsinált | 219 |
Béka-kotelette | 219 |
Kagyló vagy csiga héjában sülve | 219 |
Kagylóvagdalék | 219 |
Csiga héjában | 220 |
Töltött csiga | 220 |
Kaviárszeletek | 220 |
Tojás-étkek | |
Közönséges magyar rántotta | 221 |
Savanyú tojás | 221 |
Púpos rántotta | 221 |
Olasz rántotta | 222 |
Töltött tojás | 222 |
Tejfölös tojás | 222 |
Tojás rákkal és füstölt lazaczczal | 222 |
Közönséges rántotta | 223 |
Rántotta szarvasgombával | 223 |
Omelette | 223 |
Híg tojás | 223 |
Félhíg tojás | 224 |
Tojás tejföllel | 224 |
Sült tojás | 224 |
Saláták | |
Öntött saláta | 225 |
Káposztasaláta melegen | 226 |
Hordós káposztasaláta | 226 |
Babsaláta | 226 |
Zellersaláta | 226 |
Czéklarépa eczetben | 226 |
Kovászos ugorka | 227 |
Zöldbabsaláta magyarosan | 227 |
Karfiolsaláta | 227 |
Babsaláta | 227 |
Spárgasaláta | 228 |
Skorzonera-saláta | 228 |
Uborkasaláta | 228 |
Kevert saláta | 228 |
Borított burgonyasaláta | 229 |
Árticsókasaláta | 229 |
Olasz saláta | 230 |
Vajas és vegyes tészták | |
Vajas tészták készítési módja | 231 |
Porhanyó tészta | 232 |
Almás tészta | 232 |
Almás tészta pommeráni módon | 232 |
Vajban párolt alma | 233 |
Tészta sárgabaraczkból | 233 |
Orosz tészta | 233 |
Iróstészta-szeletek baraczklekvárral | 234 |
Kicsinyiróstészta-pástétomok | 235 |
Sütött fánkocskák franczia módon | 235 |
Szamócza-tészta római módon | 236 |
Borított irósvajas fánkocskák | 236 |
Iróstészta-rózsák | 237 |
Szerelmi gödröcskék | 237 |
Iróstészta-kosárkák | 238 |
Zsemlyeszeletek kisütve | 238 |
Zsemlyesütemény | 238 |
Gyúrt tészták | |
Gyúrt laska fasirozott hússal | 239 |
Lekváros derelye | 239 |
Szilvagombócz | 240 |
Túrós gombócz | 240 |
Burgonyagombócz | 240 |
Burgonyametélt | 240 |
Mákos metélt | 240 |
Diós metélt | 241 |
Túrós metélt | 241 |
Franczia vajas metélt | 241 |
Tejfölös metélt sülve | 241 |
Gőzben főtt metélt | 241 |
Metélt tejben | 242 |
Káposztás galuska | 242 |
Tojásos galuska | 242 |
Juhtúrós galuska | 242 |
Tehéntúrós galuska tepertővel | 242 |
Fölvert galuska | 243 |
Tepertős pogácsa | 243 |
Tarhonya készítése | 243 |
Zsírban sült túros perecz | 244 |
Tengerikása-felfújt | 244 |
Málé | 244 |
Puliszka | 245 |
Túrós puliszka | 245 |
Levelen sült | 245 |
Marczafánk | 245 |
Köleskása kéregben | 246 |
Mákos guba | 246 |
Pité | 246 |
Felfújt tejfölös galuska | 246 |
Pirított galuska tejben | 247 |
Hájas szarvacskák | 247 |
Sódaras tészta | 247 |
Túrós csusza | 247 |
Rákos morzsóka | 248 |
Császár-morzsóka | 248 |
Olasz rizskása | 249 |
Olasz rizs | 249 |
Császár-pirított | 249 |
Pirított dara | 250 |
Serélesztős tészták és lepények | |
Közönséges élesztős tészta | 251 |
Vert serélesztős tészta | 251 |
Kavart serélesztős tészta | 252 |
Porhanyó serélesztős tészta | 252 |
Darázsfészek | 253 |
Cseh pimasz | 253 |
Cseh pimasz burgonyával | 254 |
Thea-czipók | 254 |
Szászfonatos | 254 |
Apró angol pastétomok | 255 |
Aranygaluska | 255 |
Túrós lepény | 255 |
Kapros túrós lepény | 256 |
Diós lepény | 256 |
Szegedi tejfölös lepény | 257 |
Jó magyar fonott kalács | 257 |
Lepények | |
Franczia lepény likörrel | 258 |
Császár-lepény | 258 |
Apostolok lepénye | 258 |
Hideg élesztős lepénykék | 259 |
Porhanyó tészta-lepény | 260 |
Közönséges almás lepénykék | 260 |
Almás lepény czukorszörppel | 260 |
Milanói almás lepény | 261 |
Portugáli almás lepény | 261 |
Szilvás lepény | 261 |
Szamóczalepény | 262 |
Szamóczalepény habban | 262 |
Cseresznyelepény | 262 |
Meggylepény | 262 |
Baraczklepénykék | 262 |
Lepény vagy rácz pité | 263 |
Zsírban sült tészták | |
Zsirban kisütni való tészta | 264 |
Zsirban kisütni való tészta németesen | 264 |
Rántani való tészta másmódon | 264 |
Zsírban kisütött baraczk | 264 |
Zsírban sült almaperecz | 265 |
Zsírban sült almaperecz meggyel töltve | 265 |
Zsírban sült szamócza | 265 |
Szamóczaderelye németesen | 265 |
Franczia-zsírban sült | 266 |
Franczia zsírban sült mandulával | 266 |
Zsírban sült rizs | 266 |
Zsírban sült laska | 267 |
Töltött ostya zsirban kisütve | 267 |
Zsírban sült alma spanyol módon | 267 |
Sündisznó-tészta | 267 |
Zsírban sült derelye | 268 |
Kajdács-kenyér | 268 |
Csöröge | 269 |
Hajtott tészta | 269 |
Farsangi fánk | 269 |
Fahéjas fánk | 270 |
Rózsafánk | 270 |
Fonalas fánk | 270 |
Toló fánk | 271 |
Kávéfánkocskák | 271 |
Farsangi fánk | 271 |
Kréme-fánk | 272 |
Részeges kapuczinus | 272 |
Rétesek | |
Rétes tészta készítése | 273 |
Almás rétes | 273 |
Csokoládés rétes | 274 |
Narancs rétes | 274 |
Rizsrétes | 275 |
Csokoládérétes | 275 |
Darásrétes | 275 |
Meggyes- és cseresznyerétes | 275 |
Túrós rétes édesen | 276 |
Túrós rétes kaporral | 276 |
Mandulás rétes | 276 |
Káposztás rétes | 276 |
Sódaras rétes | 277 |
Tiroli rétes | 277 |
Burgonyás rétes | 277 |
Mákos rétes | 278 |
Puddingok, meridonok, kisebb tészták sodóval. | |
Plumpudding | 279 |
Angol pudding | 280 |
Égő pudding | 280 |
Spanyol pudding | 280 |
Meggy-pudding német módon | 281 |
Piskóta-pudding rummal | 281 |
Zsemlye-pudding | 281 |
Rizskása-pudding | 282 |
Mandulapudding narancscsal | 282 |
Csokoládé-pudding | 283 |
Kabinet-pudding | 283 |
Smankerl-pudding | 284 |
Csíkos pudding darából | 285 |
Reszkető pudding | 285 |
Makaróni-pudding | 285 |
Angol gesztenye-pudding | 286 |
Hideg gyümölcs-pudding | 286 |
Hideg szamócza-pudding | 287 |
Hideg ananász-pudding királynői módon | 287 |
Hideg alma-pudding | 288 |
Rizs-pudding máltai módon | 288 |
Tejfölös vaniliás mártás | 288 |
Pörkölt czukormártás | 289 |
Tejfölös mártás csokoládéval | 289 |
Tejfölös mártás kávéval | 289 |
Narancsos tejfölös mártás | 289 |
Bormártás | 289 |
Habos bormártás | 290 |
Tejfölös mártás marasquinóval | 290 |
Szágó-mártás burgundi borral | 290 |
Baraczkmártás | 290 |
Meggy- vagy cseresznyemártás | 290 |
Angol rumos mártás | 291 |
Rizskása-meridon | 291 |
Rák-meridon | 291 |
Lúdmáj-meridon | 291 |
Boros szarvaskák | 292 |
Spanyol kenyér borral | 292 |
Spanyol kenyér más módon | 292 |
Darakolbász borral | 293 |
Különös tésztás étel borsodóval | 293 |
Hideg gyümölcsös rizs | 293 |
Spanyol rizs | 294 |
Kétszersült lemezek sodóval | 294 |
Pástétomok | |
Porhanyó pástétom-tészta | 295 |
Meleg szalonka-pástétom szarvasgombával | 296 |
Meleg fogoly-pástétom | 297 |
Meleg kappan-pástétom | 297 |
Meleg pástétom orosz módon | 298 |
Meleg nyúl-pástétom angol módon | 298 |
Angol galamb-pástétom | 299 |
Borított rák-pástétom | 499 |
Piemonti rizs-pástétom | 300 |
Halszelet kenyérkéregben | 301 |
Hideg fogolypástétom szarvasgombával | 301 |
Hideg vadkacsa-pástétom szarvasgombával | 303 |
Hideg kappan-pástétom szarvasgombával | 303 |
Hideg nyúl-pástétom | 303 |
Hideg lazacz-pástétom | 304 |
Bőjtös ételek | |
Rizs tejben | 305 |
Tejben főtt laska | 305 |
Darakása | 306 |
Tejbe rizs csokoládéval | 306 |
Smankerlpép | 306 |
Török rizs | 307 |
Tejbe főtt laska rákvajjal | 307 |
Bécsi laska | 307 |
Vajasgaluska tejben | 307 |
Sajtosgaluska | 308 |
Bécsi tejsőberli | 308 |
Aranygaluska rákvajjal | 308 |
Almásrizs | 309 |
Gesztenyés rizs | 309 |
Baraczk rizszsel | 310 |
Fölfujtak, kochok és palacsinták | |
A fölfujtakról általában | 311 |
Fölfujt rizslisztből | 311 |
Csokoládéfölfujt | 312 |
Fölfujt mandulából | 312 |
Darafölfujt | 312 |
Fölfujt császárzsemlyéből | 313 |
Gyermekpépfölfujt | 313 |
Barackfölfujt | 313 |
Barackfölfujt papirtokban | 314 |
Szamóczafölfujt kéregben | 314 |
Ribizkefölfujt | 314 |
Piskótafölfujt | 315 |
Tuttifruttifölfujt | 315 |
Almafölfujt | 315 |
Habfölfujt | 315 |
Kávéfölfujt | 316 |
Omelettefölfujt vaniliával | 316 |
Palacsintafölfujt csokoládéval | 317 |
Pannequets vanilia krémmel | 317 |
Franczia omelette | 317 |
Omelette marasquinokrémmel | 318 |
Morszástészta (Schmarn) | 318 |
Burgonyás omelette | 318 |
Rizsmorzsás | 319 |
Czukoromelette | 319 |
Tejfölös palacsinta | 319 |
Királypalacsinta | 319 |
Sonkáspalacsinta | 319 |
Omelette tepsiben | 320 |
Omelette tálban | 320 |
Lekváros palacsinta | 320 |
Túrós palacsinta | 320 |
Az éléstár | |
Hordós káposzta | 321 |
Tök hordóban | 322 |
Fehérrépa hordóban | 322 |
Eczetes uborka | 322 |
Ugorka sósvízben télire | 323 |
Uborkasaláta | 323 |
Zöldbab | 323 |
A gombákról | 323 |
Champignon | 324 |
Szarvasgomba | 324 |
Kevert zöldség angol módon | 324 |
A szárított főzelékről | 324 |
Gőzben főtt főzelékről | 325 |
Paradicsomalma gőzben | 325 |
Paradicsom más módon | 325 |
Paradicsomlekvár | 325 |
Paradicsom sósvízben | 325 |
Czéklarépa | 325 |
Zöldséget homokba rakni | 326 |
Káposztakarfiól homokban | 326 |
Irósvajat eltenni | 326 |
Irósvajat, ha kesernyés, megjavítani | 326 |
Sertéshájat írósvajnak készíteni | 327 |
Zsírt az avasodástól megőrizni | 327 |
Sonkát besózni | 327 |
Szalámi készítése | 328 |
Hogyan kell tojást soká eltartani | 328 |
Mézet eltartani | 329 |
Juhtúró készítése | 329 |
Jó szappan készítése | 330 |
Padlófénymáz kemény padlóhoz | 331 |
Fénymáz puha padlóhoz | 331 |
Lack puha padlóhoz | 332 |
A fölszeldelésről | 333 |
Borjúczomb | 334 |
Borjúfrikandó | 334 |
Borjúvesés | 334 |
Borjúfej fölszeldelése | 335 |
Malacz fölszeldelése | 335 |
Sódar fölszeldelése | 336 |
Ürüczomb | 336 |
Marha- vagy angolsült | 336 |
Beauf á la mode | 337 |
Vesepecsenye | 337 |
Rostélyos | 337 |
Sült csibe | 337 |
Kappan | 338 |
Pulyka | 338 |
Liba | 338 |
Kacsa | 339 |
Szarvasczomb | 339 |
Őzczomb | 339 |
Vadsertésfej | 339 |
Sült nyúl | 340 |
Fáczán | 340 |
Szalonka | 341 |
Fenyőmadár | 341 |
Halak | 341 |
Tengeri rák | 341 |
Torták | 341 |
Az étlap készítéséről | 342 |
120 étlap | 343-47 |
Függelék. Házi czukrászda | |
Finom élesztős sütemények | |
Finom bábakenyér | 351 |
Fölvert bábakenyér | 351 |
Dagasztott bábakenyér | 352 |
Lengyel bábakenyér | 352 |
Franczia bábakenyér | 352 |
Angol pereczek | 353 |
Bécsi patkók | 353 |
Finom mákos patkó | 353 |
Kőtt pereczek | 354 |
Mazsolás patkó | 354 |
Mandulás kenyér | 354 |
Mandulás czipók | 355 |
Mazsolás szeletek | 355 |
Apró megmetszett czipócskák | 355 |
Ánizsos fánkocskák | 355 |
Köménymagos fánkocskák | 356 |
Karlsbadi pereczek | 356 |
Gráczi kétszersült | 356 |
Pozsonyi kétszersült | 357 |
Gyümölcskeményér | 357 |
Díszsütemények | |
Nyárson sült díszsütemény | 358 |
Manduláskéreg | 359 |
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménnyel díszitve | 360 |
Lant, pörkölt mandulából | 360 |
Angol lakodalmi kalács | 361 |
Corquant datolyából | 361 |
Piskóta ívek | 362 |
Csokoládé ívek | 362 |
Franczia ívek | 362 |
Czitrom ívek | 363 |
Ánizs-ívecskék | 363 |
A torták | |
A tortákról általában | 364 |
Marasquinótortó | 365 |
Angol torta | 366 |
Irósvajas levelestorta befőtt gyümölcscsel | 366 |
Piskótatorta | 367 |
Piskóta levelestorta tejhabban | 367 |
Franczia csokoládétorta | 368 |
Mogyorótorta | 368 |
Laskatorta | 368 |
Napoleontorta | 369 |
Almástorta | 369 |
Morzsatorta | 369 |
Főtt-torta | 370 |
Linczertorta | 370 |
Habart mandulatorta | 370 |
Kenyértorta | 371 |
Dióstorta | 371 |
Meggytorta | 372 |
Burgonyatorta | 372 |
Czukortorta | 373 |
Habtorta tejhabbal töltve | 373 |
Apró torta gyümölcscsel | 373 |
Pirított torta | 374 |
Puncstorta | 374 |
Krémtorta | 374 |
Macaronitorta | 375 |
Piskóta krémtorta | 375 |
Csokoládé kréme-torta | 375 |
Vaniliás kréme-torta | 375 |
Narancs-, baraczk- és ananász-kréme-torta | 394 |
Narancs kréme-torta | 376 |
Tejhabtorta szamóczával | 376 |
Spanyolszéltorta tejszínhabbal | 376 |
Spanyolszéltorta mandulával | 376 |
Ostyák és szeletek | |
A híg tésztáról | 377 |
Tejfölös hollandi ostya | 377 |
Flamandi ostya | 377 |
Bécsi ostya | 377 |
Közönséges ostya | 378 |
Ostya borral | 378 |
Szász ostya | 378 |
Mandulás ostya | 378 |
Vaniliás gyaluforgács | 378 |
Összehajtott ostya | 379 |
Vágott mandulaostya | 379 |
Mandulatáska | 379 |
Mandulás szeletek | 380 |
Teaszeletek | 380 |
Csokoládészeletek | 380 |
Földieper-szeletek vagy koczkák | 381 |
Czitromszeletek | 381 |
Apró czukorsütemények és czukorkák | |
Linczi tortácskák, szeletek | 382 |
Piskótafánkocskák csokoládéconservvel | 382 |
Piskótafánkok tejszinhabban | 383 |
Csokoládécsókocskák | 383 |
Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval | 383 |
Mandulacsók | 384 |
Apáczafánkocskák | 384 |
Franczia kétszersült | 384 |
Viktória sandwitsches | 385 |
Mandulás ívek | 385 |
Dióscsókocskák | 385 |
Gesztenye-sütény | 385 |
Női szeszélyek | 385 |
Mandulás pereczek | 386 |
Tejhabban töltött lepények | 386 |
Mézes kalács | 386 |
Dariolok | 386 |
Dariolok kávéval | 386 |
Indiai fánkok tejhabbal | 387 |
Franczia rumos fánkocskák | 387 |
Töltött spanyolszél-tortácskák | 388 |
Birsalma-tortácskák | 388 |
Püspökkenyér | 388 |
Finom orosz tészta | 388 |
Csokoládé-kenyér | 389 |
Tiroli kenyér | 389 |
Álszalámi | 389 |
Tortácskák | 390 |
Baraczk-fánkocskák | 390 |
Czukros mandula | 390 |
Mandula piritva | 391 |
Szalon czukorkák | 391 |
Csokoládé-czukorkák | 391 |
Kávé-czukorkák | 391 |
Narancs- és czitrom-czukorkák | 391 |
Vanilia czukorkák | 392 |
Marasquinó-czukorkák | 392 |
Mogyoró-czukorkák | 392 |
Krémek, tejhabok, kocsonyák (zulczok) | |
Vaniliás krém | 394 |
Kávés krém | 394 |
Franczia krém csokoládéval | 395 |
Franczia krém kávéval | 395 |
Franczia krém teával | 396 |
Franczia baraczk-krém | 396 |
Dió-krém | 396 |
Puncs-krém | 396 |
Borított málna királynői módon | 397 |
Bajor krém vaniliával | 397 |
Bajor krém mogyoróval | 397 |
Birsalma-kocsonya kompót díszítésére | 398 |
Földieper-kocsonya (vegyített) | 398 |
Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej | 399 |
Csíkos mandula-kocsonya | 399 |
Narancs-kocsonya | 400 |
Kevert krém marhavelővel | 400 |
Kevert krém pirított mandulával | 400 |
Tejhab színezve | 401 |
Tejhab földieperrel | 401 |
Fagylalt-krém mandulával | 401 |
Édes kocsonya friss ibolyából | 402 |
Szamócza-kocsonya | 402 |
Cseresznye-kocsonya | 402 |
Pöszméte-kocsonya | 402 |
Narancs-kosárkák narancskocsonyával | 402 |
Csíkos narancs-kocsonya | 403 |
Fagylaltok | |
A fagylaltról általában | 405 |
A tejes fagylaltakról | |
Vanilia-fagylalt | 406 |
Csokoládé-fagylalt | 406 |
Kávé-fagylalt | 406 |
Pörkölt czukor-fagylalt | 407 |
Smankerli-fagylalt | 407 |
Smankerli-fagylalt másképen | 407 |
Fagylalt malaga-borral | 408 |
Mogyoró fagylalt | 408 |
Mandula-fagylalt | 408 |
Pörkölt mandula-fagylalt | 408 |
Marasquinó-fagylalt | 408 |
Tejsűrűs-fagylalt friss szamóczával | 408 |
Tejsűsűs fagylalt málnával | 409 |
Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal | 409 |
Tea-fagylalt | 409 |
A gyümölcs-fagylaltakról | |
Szamócza-fagylalt | 409 |
Málna - fagylalt | 409 |
Baraczk fagylalt | 409 |
Kajszinbaraczk-fagylalt | 410 |
Narancs-fagylalt | 410 |
Czitrom-fagylalt | 410 |
Ananász-fagylalt | 410 |
Meggy-fagylalt | 410 |
Ribiszke-fagylalt | 410 |
Almafagylalt | 410 |
Körtefagylalt | 411 |
Vanilialé fagylalt bécsiesen | 411 |
Tutti-fruttifagylalt | 411 |
Baraczkfagylalt muskolályborral | 411 |
Málnafagylalt marasquinóval | 411 |
Narancsfagylalt megygyel | 411 |
Puncsfagylalt | 411 |
Sorbet ananaszból champagneivel | 412 |
Vaniliafagylalt megygyel keverve | 412 |
Csokoládé-, szamócza- és mandulafagylalt csíkokban | 412 |
Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből | 412 |
Alakban készült fagylaltról | |
Gyümölcskosár fagylaltból | 413 |
Galambok fonalas czukorfészekben | 414 |
Csokoládéfagylalt | 414 |
Fagylalt márványalakban | 414 |
A kompótokról | |
Szamóczakompót | 415 |
Málnakompót és ribiszkekompót | 415 |
Baraczkkompót | 415 |
Cseresznyekompót | 416 |
Almakompót | 416 |
Portugáli almakompót | 416 |
Almakompót geléevel | 416 |
Narancskompót | 416 |
Gesztenyekompót | 416 |
Almamarmelád | 417 |
Vegyes kompót | 417 |
A befőzött gyümölcsről | |
Lekvárok és szörpök | |
Szamóczalekvár | 418 |
Ribiszkegelée | 419 |
Cseresznyeszörp | 419 |
Málnaszörp | 419 |
Baraczkmarmelád | 419 |
Birsalmamarmelád | 419 |
Birsalmagelée | 419 |
Csipkerózsalekvár | 420 |
Csipkerózsa nyersen | 420 |
A gőzben főtt gyümölcsről | |
Pöszméte (piszke) gőzben | 420 |
Baraczk gőzben | 420 |
Őszi baraczk gőzben | 421 |
Szilva gőzben | 421 |
Meggy gőzben | 421 |
A czukorban főtt gyümölcsről | |
Pöszméte czukorban | 421 |
Ribiszke czukorban | 421 |
Fekete dió | 422 |
Fehér dió | 422 |
Zöld baraczk czukorban | 422 |
Meggy czukorban | 422 |
Cseresznye, som, málna és szeder czukorban | 422 |
Reine claude | 423 |
Egres czukorban | 423 |
Zöld füge czukorban | 423 |
Muskotály körte czukorban | 423 |
Sárga dinnye czukorban | 423 |
Görög dinnye czukorban | 423 |
Csipkerózsa czukorban | 424 |
Birsalma czukorban | 424 |
Zöld mandola czukorban | 424 |
Ananász, czukorban | 424 |
Berkenye czukorban | 424 |
Spanyol meggy eczetben betegnek | 424 |
Rumos gyümölcs | 425 |
Cseresznye pálinkában | 425 |
A gyümölcssajtokról | |
Birsalmasajt, barna | 425 |
Birsalmasajt, fehér | 425 |
Piros birsalmasat | 426 |
Baraczksajt | 426 |
Csipke gyümölcssajt | 426 |
Az aszalt gyümölcsről | |
Aszalt baraczk | 426 |
Aszalt meggy | 426 |
Lapított körte | 426 |
Aszalt szilva dióval | 427 |
A candirozott gyümölcsről | 427 |
Az italokról | |
Meleg italok | |
Meleg puncs | 428 |
Angol puncs | 428 |
Égett bor | 428 |
Püspök-bor | 428 |
Grog | 429 |
Meleg limonádé | 429 |
Lengyel tea | 429 |
A kávé készítéséről | 429 |
Teafőzés | 430 |
Csokoládé | 430 |
Hideg italok | |
Király-puncs | 430 |
Cardinál | 431 |
Sillebub | 431 |
Málna-limonádé | 431 |
Narancs-limonádé | 431 |
Közönséges limonádé | 431 |
Cseresznye-limonádé | 431 |
Mandulatej | 431 |
Árpalé | 432 |
A szeszek készítéséről | |
Ánizs likör | 433 |
Vanilia likör | 433 |
Vespretto-likör | 433 |
Gyümölcs-likör | 433 |
Eczet készítése | |
Szagosfű-eczet | 434 |
Rózsa-eczet | 434 |
Törköly-eczet | 434 |
Málna-eczet | 434 |
Tárkony-eczet | 434 |
Gyümölcs-eczet | 434 |
Főtt bor készítése | 435 |
Rácz ürmös készítése | 435 |
Finom pezsgő készítése | 435 |
Mustár készítése | 436 |
A czukor tisztításáról általánosan | |
A czukorfőzésről | 437 |
A darabos kristályczukorról | 438 |
Fehér darabos jégczukor | 439 |
Színes darabos czukor | 439 |
Az illatos czukorról | |
Vaniliás czukor | 439 |
Narancs-czukor | 439 |
Kávés czukor | 439 |
Rózsa-czukor | 439 |
A czukormázról | |
Fehér kevert hideg máz | 440 |
Piros máz | 440 |
Barna máz | 440 |
Zöld máz | 440 |
Sárga máz | 440 |
Hideg conserv-máz marasquinóval | 440 |
Narancs-máz | 441 |
Csokoládé máz | 441 |
A konyhában alkalmazott festékekről | |
Ibolyakék | 441 |
Álkörmös | 441 |
Parajzöld | 442 |
Rózsalé | 442 |
Cochenille czukorral | 442 |
Sáfrán-szín | 442 |