Lezárt aukciók


Kugler Géza: A legujabb és legteljesebb gyakorlati nagy budapesti szakácskönyv és házi czukrászat

Híres magyar és franczia szakács-művészek nyomán/A polgári és finom konyha legkipróbáltabb vényeivel/A főzés művészetének mester nélküli elsajátítására/A levesek, előételek, mártások, mindenféle húsnemek, zöldségek, saláták, főtt és sült tészták, torták, czukorsütemények, czukorkák, italok stb. ízletes és pontos készítési módjával/A tálalás, terítés és fölszeldelés magyarázatával/Étlapok, a konyha s a főzési anyagok teljes ismertetése

Szerző
Kugler Géza
Rozsnyai Károly (Budapest) ,
Könyvkötői félvászon kötés , 509 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2016-09-25 20:00

Aukciós tétel adatai

Bp., 1899. Rozsnyai Károly kiadása (A Nyugat Nyomdája), 509 p. + 1 p., (200 fekete-fehér képpel)

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A híres magyar és franczia szakács-művészek nyomán. A polgári és finom konyha legkipróbáltabb vényeivel. A főzés művészetének mester nélküli elsajátítására. A levesek, előétkek, mártások, mindenféle húsnemek, zöldségek, saláták, főtt és sült tészták, torták, czukorsütemények, czukorkák, italok stb. ízletes készítési módjával. A tálalás, terítés és fölszeldelés magyarázatával. Étlapok, a konyha s a főzési anyagok teljes ismertetése számos képpel. 2000 recipe, 200 kép! A magyar "szakácskönyv-irodalom" alapkönyve.

Előszó

Általános tudnivalók. A főzés és a hozzávalók. A tűz. Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legújabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint a kemény s a szerint... Tovább

Előszó

Általános tudnivalók. A főzés és a hozzávalók. A tűz. Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legújabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint a kemény s a szerint használjuk. Ep ugy a kőszénnek is nagyobb hőereje van, mint a barna szénnek. A gáz pedig kevesebb bajlódással jár, és vele bármily fokú meleget egyenletesen lehet fejleszteni, ami a főzés művészetébe igen fontos. Enyhe tűz alatt mérsékelt hőhatásu tüzet értünk s erre a lángoló barna szén a legalkalmasabb, mig az élénk tűzhöz, amely erős meleget ád, legjobb a puha fa. 2. A tűzhely. Rendesen öntött vas, vagy pedig kőből (téglából) épitett. Ez utóbbinak előnye az, hogy a hőt. nem sugározza ki ugy s tovább magában tartja, mint a vas, ami által a mellette való tartózkodás is kellemesebb. Nagyszabású tűzhely megépitésére inkább alkalmas, jóllehet napjainkban az úgynevezett zománcos tűzhelyek hóditanak, mint amely konyhát is disziti s a burkoló lemezek folytán nem ád ki olyan nagy hőt. Egy jól berendezett s mégis kisebb fajtájú tűzhelyet a mellékelt .ábra mutat. Ez szén tüzelésre van berendezve s a teteje öntött vas, mig az oldala tégla. Tetején vannak a lábasok számára való kerek lyukak, oldalán pedig a tűzhely ajtaja, és a sütő csövek. A tetején balkézre látjuk a faszénégetéssel berendezett „rostélyon sütést," mellette a melegítő s szárító szekrénykét, ahol a tányérokat megmelegitjük s az ételeket tartjuk a föladásig. Vissza

Tartalom

Általános tudnivalók
A főzés és a hozzávalók1
Készítési és kezelési módok7
A főzési anyagok ismertetése12
Asztal és étlap15
A felszeldelésről16
A leves
Hús- és zöldséglevesek29
Bőjti levesek64
Levesbe valók77
Mártások85
Előétkek102
Húsok
Marhahús183
Szárnyasok263
Vadak
Szárnyas vadak316
Szőrmés vadak342
Halak355
Főzelékek385
Saláták408
Tészták428
A gyümölcsökről
A befőzésről általában455
Étlapok az év minden napjára502
Régi és új mértékek összehasonlító táblája507
Vissza
Tétel sorszám:
181

Kikiáltási ár:
12.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
120.000 Ft Licitek száma: 24



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!