Különös tekintettel az étlap helyesirására/I. rész: Magyar-francia-német-angol-olasz/II. rész: Francia-magyar-német-angol/III. rész: Cocktail index
Szerkesztő
Marencich Ottó
Kertész József könyvnyomdája(Budapest)
,
Kiadói félvászon kötés
, 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv:
MagyarFranciaNémetAngolOlasz
Méret:
24 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2024-07-21 20:00
Aukciós tétel adatai
Budapest, 1936, k. n. (Kertész József Könyvnyomdája, Karcag), 102 p. + 1 mell. (hibajegyzék)
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
Szótár a vendéglősipar részére. Különös tekintettel az étlap helyesírására. Összeállította: Marencich Ottó a Dunapalota nagyszálloda vezérigazgatója.
Három részre osztott tartalommal: I. rész: Magyar-francia-német-angol-olasz; II. rész: Francia-magyar-német-angol; III. rész: Cocktail index. Nyomatott Kertész József Könyvnyomdájában, Karcagon. A címlapon tollal írt, régi tulajdonosi bejegyzés látható. A kötethez tartozik egy a sajtóhibák helyesbítését tartalmazó, különálló papírlap is.
Kiadói félvászon kötésben lévő példány aranyozott feliratos címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel és hátlappal, színes előzéklapokkal, tiszta belívekkel, hiánytalan állapotban.
A szótár összeállítója Marencich Ottó (Marburg, 1875. november 18. – Budapest, 1964. szeptember 19.) vendéglátóipari szakember, szállodaigazgató. Karrierje során számos külföldi nagyváros szállodájában (pl.: Párizs, London, Kairó, Frankfurt, stb.) dolgozott. Itthon mint a budapesti Hungária Szálló igazgatója, majd a Hungáriát, a Dunapalotát és a nemzeti szállodákat egyesítő részvénytársaság vezérigazgatója volt ismert. Szorgalmazta a szállodaipar szakoktatásának fejlesztését, továbbá a Szállodai és Vendéglői Szemle c. szaklap kiadója volt.
Előszó
Midőn szerény munkámnak második kiadását a nagy nyilvánosság elé bocsátom, teszem ezt abban a tudatban, hogy azzal - úgy a magyar vendéglősiparnak, de különösen a budapesti szállodás és vendéglős...
Tovább
Előszó
Midőn szerény munkámnak második kiadását a nagy nyilvánosság elé bocsátom, teszem ezt abban a tudatban, hogy azzal - úgy a magyar vendéglősiparnak, de különösen a budapesti szállodás és vendéglős Ipartestülettől olyan nagy áldozattal fenntartott szakirányú iskola ifjúságának teszek jelentős szolgálatot!
Az évről évre annyira örvendetesen fejlődő és fokozódó idegenforgalom, de ezen keresztül a magyar vendéglősipar régi hírneve megköveteli iparunktól azt, hogy iparunkban működő szakemberek az étlap helyes megírásában is azt nyujtsák, amit a nyugati nagy nemzetek éttermeiben feltétlenül megtalálunk. A magyar konyha napró-napra emelkedő világhirét teljessé teszi a magyar vendéglős és pincér szakavatottsága, a magyar konyha mellett a francia konyhaművészet értékeinek alapos ismerete. Ez a kettős út neház és szerteágazó, annak megkönnyítéséhez igyekeztem - úgy az alkalmazottnak, mint főleg ifjainknak - megfelelő vezérfonalat nyujtani, amely mellett megtalálhatják a magasabb szakszerüséghez vezető útat.
Vissza
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.
Leütési ár:
24.100 Ft
Licitek száma: 51
Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!
Felhasználási feltételek elfogadása
MINDEN AUKCIÓN VETT TÉTEL UTÁN A LEÜTÉSI ÁR + 15% ÁRVERÉSI JUTALÉK FIZETENDŐ!
Aukciós szabályzatunk módosult! A változást piros színnel jelöltük szabályzatunkban. Kérjük, az első licitálás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, valamint az Aukciós szabályzatot.
Az Antikvarium.hu aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása.
Az Antikvárium.hu Kft. aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása itt.