Lezárt aukciók


Marencich Ottó: Szótár a vendéglősipar részére

Különös tekintettel az étlap helyesirására/I. rész: Magyar-francia-német-angol-olasz/II. rész: Francia-magyar-német-angol/III. rész: Cocktail index

Szerkesztő
Marencich Ottó
Kertész József könyvnyomdája (Budapest) ,
Kiadói félvászon kötés , 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Francia  Német  Angol  Olasz 
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2024-07-21 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1936, k. n. (Kertész József Könyvnyomdája, Karcag), 102 p. + 1 mell. (hibajegyzék)

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szótár a vendéglősipar részére. Különös tekintettel az étlap helyesírására. Összeállította: Marencich Ottó a Dunapalota nagyszálloda vezérigazgatója.
Három részre osztott tartalommal: I. rész: Magyar-francia-német-angol-olasz; II. rész: Francia-magyar-német-angol; III. rész: Cocktail index. Nyomatott Kertész József Könyvnyomdájában, Karcagon. A címlapon tollal írt, régi tulajdonosi bejegyzés látható. A kötethez tartozik egy a sajtóhibák helyesbítését tartalmazó, különálló papírlap is.
Kiadói félvászon kötésben lévő példány aranyozott feliratos címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel és hátlappal, színes előzéklapokkal, tiszta belívekkel, hiánytalan állapotban.
A szótár összeállítója Marencich Ottó (Marburg, 1875. november 18. – Budapest, 1964. szeptember 19.) vendéglátóipari szakember, szállodaigazgató. Karrierje során számos külföldi nagyváros szállodájában (pl.: Párizs, London, Kairó, Frankfurt, stb.) dolgozott. Itthon mint a budapesti Hungária Szálló igazgatója, majd a Hungáriát, a Dunapalotát és a nemzeti szállodákat egyesítő részvénytársaság vezérigazgatója volt ismert. Szorgalmazta a szállodaipar szakoktatásának fejlesztését, továbbá a Szállodai és Vendéglői Szemle c. szaklap kiadója volt.

Előszó

Midőn szerény munkámnak második kiadását a nagy nyilvánosság elé bocsátom, teszem ezt abban a tudatban, hogy azzal - úgy a magyar vendéglősiparnak, de különösen a budapesti szállodás és vendéglős... Tovább

Előszó

Midőn szerény munkámnak második kiadását a nagy nyilvánosság elé bocsátom, teszem ezt abban a tudatban, hogy azzal - úgy a magyar vendéglősiparnak, de különösen a budapesti szállodás és vendéglős Ipartestülettől olyan nagy áldozattal fenntartott szakirányú iskola ifjúságának teszek jelentős szolgálatot! Az évről évre annyira örvendetesen fejlődő és fokozódó idegenforgalom, de ezen keresztül a magyar vendéglősipar régi hírneve megköveteli iparunktól azt, hogy iparunkban működő szakemberek az étlap helyes megírásában is azt nyujtsák, amit a nyugati nagy nemzetek éttermeiben feltétlenül megtalálunk. A magyar konyha napró-napra emelkedő világhirét teljessé teszi a magyar vendéglős és pincér szakavatottsága, a magyar konyha mellett a francia konyhaművészet értékeinek alapos ismerete. Ez a kettős út neház és szerteágazó, annak megkönnyítéséhez igyekeztem - úgy az alkalmazottnak, mint főleg ifjainknak - megfelelő vezérfonalat nyujtani, amely mellett megtalálhatják a magasabb szakszerüséghez vezető útat. Vissza
Tétel sorszám:
208

Kikiáltási ár:
3.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
24.100 Ft Licitek száma: 51



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!