Aukciós tétel adatai
Budapest, 1935, A szerző kiadása (Centrum Kiadóvállalat Rt., Bp.), 368 p. + [2] p. + [1] t. (kihajtható), ill.
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
Első kiadás. Szakácsművészeti szakkönyv. Írta: Domafalvi Dittmayer Andor.
Néhány fekete-fehér, szöveg közti képpel illusztrált, egy kihajtó, halak gasztronómiai felhasználását tárgyaló, négynyelvű (magyar-német-francia-angol) táblával kiegészített, tartalomjegyzékkel ellátott kötet. Nyomtatta a Centrum Kiadóvállalat Rt., Budapesten. A címlapon tollal beírt, régi tulajdonosi bejegyzések láthatók.
Könyvkötői félvászon kötésben lévő példány címfedélre kasírozott, eredeti, feliratos, foltos borítóval, feliratozatlan könyvgerinccel, feliratozatlan, színes, mintás hátlappal, későbbi előzéklapokkal, mintázott lapélekkel, néhány foltos, valamint egy sérült, javított lappal (203-204. p.), a kihajtható táblán szintén javításokkal, továbbá több helyen ceruzás aláhúzásokat és jegyzeteket tartalmazó belívekkel, hiánytalan állapotban.
"Különös örömmel üdvözöljük Domafalvi Dittmayer Andornak, aki a Vendéglősipari Szakiskolának 14 éven át volt szakoktatója, a „Szakácsművészeti szakkönyv“-ét. Dittmayer Andor könyve értékes szakirányú ismertetéseket nyújt azok számára akik a szakácsmesterséget kenyérkereseti pályának tekintik, de nagy értékű a háziasszonyok számára is." (Nemzeti Ujság, 1936/114. sz., 26.)
Előszó
Midőn szakkönyvemet a nagy nyilvánosság elé bocsájtom, benső kötelességnek teszek eleget, amikor feltárom azokat a szempontokat, amelyek engemet annak megirásában vezettek.
Olyan szakkönyvet...
Tovább
Előszó
Midőn szakkönyvemet a nagy nyilvánosság elé bocsájtom, benső kötelességnek teszek eleget, amikor feltárom azokat a szempontokat, amelyek engemet annak megirásában vezettek.
Olyan szakkönyvet óhajtottam sajtó alá bocsájtani, amelyet egyfelől a budapesti szállodás és vendéglős szakirányú tanonciskola tanulói az előirt tananyag elsajátításánál sikerrel használhassanak, másfelől a nagyközönségnek is vezérfonalat szeretnék nyujtani a szakácsművészet megismerésének terén, amely az adott receptura révén a konyhaművészet készítményeinek elkészítéséhez értékes útmutató lehessen!
A kettős feladat nagyon nehéz, annak megirásánál első sorban szakiskolai oktatásom 14 éves tapasztalataira támaszkodom s igyekeztem a kettős feladatot úgy harmóniába hozni, amit magyar nyelven e szempontok szerint eddig nem kiséreltek meg.
Vissza