Lezárt aukciók


Benke László/Gribek Lajos: A magyarok asztala (számozott, bőrkötéses, bibliofil példány)

Szerkesztő
Benke László
Gribek Lajos
Endzsel Ernőné
Lektor
Beke László
Horváth Dezső
Dr. Sári Zsolt
Gasztro Kódex ,
Bőr , 754 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 31 cm x 23 cm
ISBN: 963-217-641-3
Aukció vége:
2023-11-12 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Gyűjtői példány, olvasatlan állapotban. Ez a kötet a 0133 számú példány. Ez a könyv a Parlament Vadász-termében elhelyezett azonos című és tartalmú, egy példányban készült nagyméretű kódex kicsinyített változata, melyet 3000 példányban állítottunk elő. Számozott, névre szóló kiadás.

Előszó

Tisztelt Olvasó! Mindenki személyiségére jellemző, hogy mi a kedvenc eledele, milyen ízekhez szokott élete során. Vagy, hogy pontosabb legyek: milyen íz-világban nőtt fel. Mert létezik íz-világ,... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó! Mindenki személyiségére jellemző, hogy mi a kedvenc eledele, milyen ízekhez szokott élete során. Vagy, hogy pontosabb legyek: milyen íz-világban nőtt fel. Mert létezik íz-világ, és az íz-világon belül elkülönülnek az "íz-országok" is. A mi íz-országunk neve: a magyar konyha. Ez a gyönyörűséges könyv, amit kezébe vesz, a magyar konyha évezredes kincseit hagyományozza ránk. Amelyek - magától értetődik - az idők során maguk is változtak: a tarhonya alighanem a kalandozó magyarok élelme lehetett. A burgonyát akkor még Európában senki sem ismerte. Az idők folyását alighanem sok más, talán már feledésbe merült íz jelzi. Egyvalami biztos: az ízlésünk lényege ez idő alatt nem változott, mert minden új íz valami módon visszavezethető íz-hagyományaink világába. Ez a gyönyörű kiadvány a magyar konyha ezer esztendejének javát képezi. Alighanem meghatározó jelentőségű, hiszen egyaránt kitér ételre, italra, s kivált a hungarikumnak számító fűszerpaprika történetére. Tehát mindarra, amit gyorsan változó életünk során ősanyáinktól-ősapáinktól máig íz-világunkban örököltünk. Nyugodt lelkiismerettel ajánlom tehát minden kényes ízlésű, hagyománytisztelő magyar embernek. Vissza

Tartalom

Tartalom és a kötetben közreműködők a fejezetek sorrendjében
Előszó
Göncz Árpád 5
1. fejezet / Korok és ételek
Dr. Sári Zoltán 9
2. fejezet / Étkezési kultúránk csillagai
Horváth Dezső 111
3. fejezet / Mesterek dicsérete
Szabó Ernő 141, Dr. Csapó Katalin 158, Polesz György 294, Horváth Dezső 300
4. fejezet / Kenyerünk, tésztáink és süteményeink
Baltás Zsuzsanna 305, Juhász Sándorné 314, Petrits József 321, Surányi István 338, Gribek Lajos 341
5. fejezet / Nemzetiségek asztala
Szabó Ernő 345
6. fejezet / Amit a világ asztalára tettünk
Kovács Ferenc 423, Glatz Ferenc 423, Dr. Seregi János 425, Kiss Ferenc 429, Dékány Ferenc 441
Dr. Csarnai József 460, Andrásfalvy András 478, Vastagh József 483, Benke László 486, Lakatos Lajos 488, Huszka Tibor 493
7. fejezet / Halat, vadat, s mi jó falat...
Dósa Tibor 499, Dr. Garádi Péter 505, Dr. Orosz Sándor 505
8. fejezet / Italkultúránk
Bikfalvi Istvánné Dr. 517, Bánffi István 539, Dr. Terts András 547, Hegyesné Vecseri Beáta 673, Arató Károly 685, Gribek Lajos 688, Prof. Dr. Balázs Géza 697, Piros László 737
9. fejezet / A vendéglátás zenéje
Dr. Csapó Katalin 743, Oláh Kálmán 751
Zárszó
Benke László 755 Vissza
Tétel sorszám:
040

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
50.000 Ft Licitek száma: 0



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!