Lezárt aukciók


Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet: A jó házi konyha VIII. (Fedélterv: Byssz Róbert) (hátlap hiány)

Igy kell főzni!/I. Levesek./II. Becsinált levesek./III. Vegyes és pörkölt levesek./IV. Levesbevalók.

Szerző
Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet
Singer és Wolfner (Budapest)
Kiadói tűzött papírkötés , 27 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2024-07-21 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é. n., Singer és Wolfner (Hungária Nyomda, Bp.), 27 p. + [5] p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A jó házi konyha VIII. Így kell főzni! I. Levesek. / II. Becsinált levesek. / III. Vegyes és pörkölt levesek. / IV. Levesbevalók. Összeállította: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet.
A füzet 105 receptet tartalmaz. A címfedél grafikáját Byssz Róbert készítette. Hirdetésekkel kiegészített kötet. A címlapon ceruzával írt tulajdonosi bejegyzés látható. Nyomtatta a Hungaria Nyomda, Budapesten.
Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány több színnel feliratozott, színes, illusztrációval díszített, keretes, sérült, foltos címfedéllel, feliratozatlan, sérült könyvgerinccel, átlagos állapotban. A kötet hátlapja hiányzik.
A szerző, Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet a két háború közötti Magyarország gasztronómia-szakírója volt. A korabeli sajtóban rendszeresen publikált gasztronómiai cikkeket. Számos népszerű szakácskönyvet publikált és szerkesztett Magyarországon.

Előszó

Részlet a könyvből: Ajánlatos, hogy minden háziasszony, aki csak teheti, vagyoni helyzetéhez mérten, nagyban vagy akár egész kicsinyben, ugy rendezze be a kamráját, hogy abban mindig minden... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: Ajánlatos, hogy minden háziasszony, aki csak teheti, vagyoni helyzetéhez mérten, nagyban vagy akár egész kicsinyben, ugy rendezze be a kamráját, hogy abban mindig minden elképzelhető, ami a főzéshez szükséges, kéznél legyen. Liszt mindig megszitálva, só, cukor, zsemlyemorzsa megdarálva, megszitálva, piritott rántás készen, amely cserépedényben sokáig eltartható, paprika, bors törve stb. Mindez nagy időmegtakaritást jelent. Vissza

Fülszöveg

A gazdasszony művészetének, a sütés-főzés tudományának uj kodexe jelenik meg a magyar könyvpiacon, ezzel a füzettel, amely Hunyady Erzsébet nagy szakácskönyvének első részét foglalja magában. A... Tovább

Fülszöveg

A gazdasszony művészetének, a sütés-főzés tudományának uj kodexe jelenik meg a magyar könyvpiacon, ezzel a füzettel, amely Hunyady Erzsébet nagy szakácskönyvének első részét foglalja magában. A háztartási irodalom e klasszikus munkája, amely megtanít, mégpedig tökéletesen a konyhaművészetnek a gyakorlati életben talán mindennél fontosabb tudományára, tíz füzetben lesz teljes és mintegy 1600 receptet fog tartalmazni. Megtalálja benne, amit keres a gazdag és szegény, a középosztálybeli s a milliomos, mindenki, mindent.
A munka terve a következő:
I. Vegyes sütemények
II. Télire való befőzések, főzelékek
III. Pecsenyék
IV. Előételek, gombák és mártások
V. Zsírban sült tészták
VI. Szárnyasok
VII. Hideg ételek
VIII. Levesek és levesbevalók
IX. Felfujtak és puddingok
X. Torták Vissza

Tartalom

Levesek
Általános tudnivalók1
Husleves2
Husleves szárnyasból2
Barnaleves2
Sertésorjaleves3
Gulyásleves3
Gulyásleves más módon3
Tyukleves felvert galuskával4
Szárnyas aprólék-(ragu)-leves4
Maradék sültből készült leves (Bosporus)4
Malacaprólék-leves (Fricassé)4
Korhelyleves füstölt kolbásszal5
Tárkonyos bárányleves5
Kaszás leves5
Gömböcleves6
Rákleves zsemlyegaluskával6
Rákleves rizstöltelékkel7
Halleves tejfölösen7
Halleves paprikásan8
Halleves rántással8
Halikra leves8
Becsinált levesek
Csirkebecsinált citrommal8
Csirkebecsinált paradicsommal9
Csirkebecsinált édesen9
Csirkebecsinált kalarábéval9
Csirkebecsinált zöldborsóval9
Galambbecsinált10
Borjubecsinált10
Nyulbecsinált10
Csirkebecsinált almával10
Csirkebecsinált pöszmétével11
Vegyes és pörkölt levesek
Gombaleves11
Paradicsomleves11
Krumplileves11
Káposztaleves12
Savanyu tojásleves12
Hagymaleves12
Tojáshéjleves rizstöltelékkel12
Tojáshéjleves tüdős rizstöltelékkel13
Borleves13
Köménymagos leves13
Darakockaleves13
Gombócleves14
Pirított lebbencsleves14
Pirított gerstli-kása)leves14
Lebbencsleves más módon14
Pirított reszelttésztaleves15
Vegyes zöldségleves15
Hagymás táskaleves15
Sóskaleves15
Zöldbableves16
Zöldborsóleves16
Almaleves16
Pöszméte (piszke) leves16
Birsalmaleves17
Meggyleves17
Téli szárazborsóleves17
Téli szárazbableves17
Levesbevalók
Gyurt tészták17
Tüdős táska18
Husos táska19
Hagymás táska19
Grízes hagymás táska19
Dara20
Rizs20
Gerstli vagy aprókása20
Szágó20
Karfiol20
Kalarábé20
Zeller20
Zöldborsó21
Májgaluska21
Spárga21
Daragaluska21
Daragaluska más módon21
Felvert galuska21
Felvert galuska burgonyával22
Zsemlyegombóc22
Zsemlyemorzsagombóc22
Májgombóc22
Húsos gombóc22
Gombás gombóc23
Velős gombóc23
Burgonyagombóc23
Kel- vagy kalarábés gombóc23
Burgonyagombóc más módon23
Gyűszűfánk23
Gyűszűfánk más módon24
Zsemlyekocka tojással és darával24
Zsemlyekocka zsírban pirítva24
Kenyérszeletek pirítva, tojással24
Eresztett tészta24
Májrizs24
Borsótészta25
Consommé25
Séberli25
Májas séberli25
Tüdős séberli25
Vajas séberli26
Hablepény26
Májas hablepény26
Májas lepény26
Májas pité26
Marhatőgye rizzsel27
Vissza
Tétel sorszám:
038

Kikiáltási ár:
3.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
3.800 Ft Licitek száma: 7



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!