Lezárt aukciók


Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet: A jó házi konyha VII. (Fedélterv: Byssz Róbert)

Igy kell főzni!/I. Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek/II. Saláták/III. Disznóölés

Szerző
Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet
Singer és Wolfner Irodalmi Intézet (Budapest)
Kiadói tűzött papírkötés , 24 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2024-07-21 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é. n., Singer és Wolfner (Hungária Nyomda, Bp.), 24 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A jó házi konyha VII. Igy kell főzni! I. Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek. / II. Saláták. / III. Disznóölés. Összeállította: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet.
A füzet 87 receptet tartalmaz. A címfedél grafikáját Byssz Róbert készítette. Részletes tartalomjegyzékkel kiegészített szakácskönyv. A címlapon ceruzával írt tulajdonosi bejegyzés látható. Nyomtatta a Hungaria Nyomda, Budapesten.
Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány több színnel feliratozott, színes, illusztrációval díszített, keretes, sérült címfedéllel, feliratozatlan, sérült könyvgerinccel, néhány foltos lappal, a sorozat hirdetésével ellátott, foltos hátlappal, hiánytalan állapotban.
A kötet szerzője Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet a két háború közötti Magyarország gasztronómia-szakírója volt. A korabeli sajtóban rendszeresen publikált gasztronómiai cikkeket. Számos népszerű szakácskönyvet publikált és szerkesztett Magyarországon.

Fülszöveg

A gazdasszony művészetének, a sütés-főzés tudományának uj kodexe jelenik meg a magyar könyvpiacon, ezzel a füzettel, amely Hunyady Erzsébet nagy szakácskönyvének első részét foglalja magában. A... Tovább

Fülszöveg

A gazdasszony művészetének, a sütés-főzés tudományának uj kodexe jelenik meg a magyar könyvpiacon, ezzel a füzettel, amely Hunyady Erzsébet nagy szakácskönyvének első részét foglalja magában. A háztartási irodalom e klasszikus munkája, amely megtanít, mégpedig tökéletesen a konyhaművészetnek a gyakorlati életben talán mindennél fontosabb tudományára, tíz füzetben lesz teljes és mintegy 1600 receptet fog tartalmazni. Megtalálja benne, amit keres a gazdag és szegény, a középosztálybeli s a milliomos, mindenki, mindent.
A munka terve a következő:
I. Vegyes sütemények
II. Télire való befőzések, főzelékek
III. Pecsenyék
IV. Előételek, gombák és mártások
V. Zsírban sült tészták
VI. Szárnyasok
VII. Hideg ételek
VIII. Levesek és levesbevalók
IX. Felfujtak és puddingok
X. Torták
Vissza

Tartalom

Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek
Hal hidegen, hagymával, ecettel1
Hal hidegen, tartármártással2
Hal hidegen, majonézzel2
Hal aszpikban2
Marinirozott hal2
Kaviár elkészitése3
Hering elkészitése3
Konzervhalak3
Vaddisznó hidegen3
Marhanyelv hidegen4
Gyenge malac, hidegen4
Borjufelsár halmódra, hidegen4
Vagdalt borjuhus főve, hidegen4
Vagdalt hus hidegen5
Vagdalt hus hidegen, citromosan5
Töltött hus főve, hidegen5
Vegyes hus, máj, velő aszpikban6
Csirke majonézzel6
Csirke aszpikban6
Töltött tojás aszpikban7
Libamáj aszpikban7
Libamáj-pástétom7
Libamáj-pástétom más módon8
Libamáj-pástétom8
Libamáj-pástétom, nem főzött8
Nyul-pástétom8
Nyul-pástétom más módon9
Borjuhus-pástétom9
Velős pástétom tésztában9
Mikádó-szelet10
Sült pecsenyék hidegen10
Különböző szendvicsek10
Pástétom szeletek10
Szardellás vajas szeletek10
Vajas szeletek11
Sonkás szeletek11
Tojásos szeletek11
Ajókás szeletek11
Szardiniás szeletek11
Sajtos szeletek11
Káviáros szeletek11
Májas vagy pecsenyés szeletek11
Réteges szeletek11
Köritett liptói turós szeletek11
Disznófejsajt gombával, frissen, füstöletlen12
Kocsonya12
Gyenge malackocsonya13
Sonka13
Füstölt sertéskaraj hidegen13
Füstölt nyelv, kolbász, hurka hidegen13
Pácolt füstölt szalonna, szalámi és császárhus13
Nyulpástétom13
Saláták
Uborkasaláta14
Uborkasaláta tejföllel14
Paprikasaláta14
Céklasaláta14
Paradicsomsaláta15
Burgonyasaláta zellerrel15
Ecetes torma15
Forrázott saláta15
Forrázott saláta tejföllel16
Galambbegysaláta forrázva16
Ecetes saláta16
Vörös káposztasaláta16
Savanyu káposzta párolva vagy nyersen17
Uborka savanyitása nyáron17
Disznóölés
A sonka pácolásához való pác18
A kolbász, hurkák és sajthoz való füszerek18
A disznófejsajthoz való pác18
A szalonna pácolásához18
A disznóölési nap18
Sonka pácolása és füstölése19
A karaj és egyéb husok sózása, pácolása, füstölése20
Nyelv pácolása, füstölése20
Füstöletlen fehér sós szalonna20
Füstölt pácos szalonna fokhagymásan20
Füstölt pácos szalonna forrázva20
Kolbász21
Császárhus21
Házi szalámi21
Májas hurka22
Tüdős hurka22
Francia májas hurka22
Köleskásás hurka22
Véreshurka és gömböc23
Disznófejsajt füstölve23
Zsirolvasztás23
Vissza
Tétel sorszám:
037

Kikiáltási ár:
3.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
5.600 Ft Licitek száma: 8



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!